Sport

Ianis Stoica a vorbit despre despărţirea de FCSB: ”E un pas înainte şi sper să profit de el!”

Împrumutat de FCSB la U Cluj, Ianis Stoica nu are resentimente că a părăsit vicecampioana în această iarnă și consideră că mutarea reprezintă un pas înainte.
04.01.2023 | 16:34
Ianis Stoica a vorbit despre despartirea de FCSB E un pas inainte si sper sa profit de el
Ianis Stoica schimbă taberele în partea a doua a stagiunii și va juca pentru U Cluj. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Ianis Stoica a început stagiunea ca titular la FCSB. Nu a reușit însă să-și păstreze locul în prima echipă, iar conducerea vicecampioanei a decis să-l împrumute până la finalul sezonului la U Cluj.

Ianis Stoica și-a stabilit obiectivele pentru primăvară

Ianis Stoica a jucat 32 de meciuri în sezonul precedent din SuperLiga și a marcat 7 goluri. Și reprezenta pariul celor de la FCSB pentru actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Însă lucrurile nu au mers așa. N-a avut cel mai bun start de stagiune, a intrat într-un con de umbră. Iar după sosirea lui Andrea Compagno, șansele sale de a juca s-au redus simțitor.

”Eu, când am venit la echipă, am început cu el titular. A jucat următoarele jocuri, apoi a intrat pe parcurs. Nu a avut realizările pe care eu le așteptam de la el.

ADVERTISEMENT

Apoi a venit concurența cu Rusu și Andrea, care, din punctul meu de vedere, sunt peste el. El trebuie să înțeleagă că trebuie să se antreneze și să dea totul.

A avut șansa, nu a profitat de ea, trebuie să muncească, iar atunci când va avea șansa din nou să arate că s-a greșit față de el”, spunea Nicolae Dică, antrenorul de atunci al FCSB.

ADVERTISEMENT

Situația nu s-a schimbat însă nici după plecarea lui Dică. Și, în cele din urmă, FCSB a decis să-l împrumute la U Cluj. O mutare de care, spune Stoica, vrea să profite.

”E un pas înainte și sper să profit de el. Sperăm să ne salvăm de la retrogradare. Și să am cât mai multe reușite pe plan personal”, a spus Ianis Stoica, înainte de plecarea în Antalya, pentru cantonamentul de iarnă, atunci când a fost întrebat dacă regretă despărțirea de FCSB.

ADVERTISEMENT

N-are resentimente

Desigur, aceste declarații au fost făcute cu gândul că va avea mai multe șanse de a juca. Chiar dacă pe banca tehnică a ”șepcilor roșii” s-a produs o schimbare.

Am în plan să joc cât mai bine, cât mai multe meciuri și să-mi ajut echipa. Nu am eu treabă cu schimbarea de antrenor.

Eu am venit aici adus de președinte (n.r. – Radu Constantea). M-a vrut și domnul Neagoe, dar președintele m-a dorit în primul rând. Avem suporteri frumoși și sper să-i facem cât mai fericiți”, a spus Ianis Stoica.

El a dezvăluit că de Revelion și-a pus două dorințe. ”Sper să câștige titlul (n.r. FCSB) și noi să ne salvăm de la retrogrdare”, a precizat jucătorul, semn că nu are resentimente pentru faptul că FCSB nu mai contează pe serviciile sale în duelul pentru primul loc.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,30 este cota pentru „1x și peste 1,5 goluri” la meciul FC Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: