Sport

Ianis Stoica, primul gol în Liga 1 pentru FCSB! Cine e puștiul care are clauză de reziliere de 500 de milioane de euro

Ianis Stoica a reușit primul gol în Liga 1, iar jucătorul are o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro.
02.08.2021 | 00:52
Ianis Stoica primul gol in Liga 1 pentru FCSB Cine e pustiul care are clauza de reziliere de 500 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Noua senzație a FCSB și-a salvat echipa în meciul de la Arad în minutul 90, când a reușit să marcheze primul gol din carieră la doar 18 ani.

Ianis Stoica e pariul lui Gigi Becali în acest sezon. Puștiul poate juca ca extremă dreaptă, cât și în centru, dar și pe poziția de atacant, fiind deja evaluat la 200.000 de euro conform transfermarkt.

ADVERTISEMENT

Ianis Stoica smulge un punct pentru FCSB în ultimul minut al partidei cu UTA

FCSB se îndrepta spre o nouă înfrângere, după golul primit ușor de Cătălin Straton, iar Gigi Becali și-a pierdut cumpătul și a făcut trei schimbări după doar treizeci de minute.

La finalul partidei, fiul lui Pompiliu Stoica, fostul fundaș al Stelei, nu s-a putut bucura cu adevărat de primul gol marcat în Casa Pariurilor Liga 1: „Mă simt bine, dar nu sunt fericit pentru că nu am câștigat. Mi-am așteptat șansa. Sper să primesc cât mai multe minute. Știam că voi intra”, a spus puștiul pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

În ciuda începutului extrem de slab al vicecampioanei, Ianis Stoica e optimist că situația echipei sale se va îmbunătăți în scurt timp: „E dezamăgire, dar suntem profesioniști și trebuie să uităm ce s-a întâmplat. Ne-a mai rămas campionatul și Cupa. Eu cred că ne vom descătușa și vom prinde ritm de joc o dată cu trecere jocurilor. Nu va mai fi această reținere”.

Gigi Becali i-a pus o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro

După două sezoane în care a fost împrumutat în Liga a doua la Slatina, unde a lucrat cu Dinu Todoran și Metaloglobus, Ianis Stoica a revenit la FCSB, unde a jucat până în acest moment cinci partide.

ADVERTISEMENT

De altfel, cinci dintre cele șapte goluri marcate la Slatina au fost reușite în perioada în care actualul antrenor al FCSB, era pe banca oltenilor.

Ianis Stoica a debutat la FCSB în sezonul 2017-2018, când a bifat trei partide în Cupa României cu ACS Poli, AFC Hermannstadt și Sănătate Cluj, când a reușit să și marcheze la doar 16 ani și l-a impresionat pe Gigi Becali, care i-a fixat o clauză de 500 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Sezonul următor a mai prins un singur meci la FCSB, tot în Cupa României împotriva celor de la Dunărea Călărași. Jucătorul a mai fost împrumutat la Petrolul, Alexandria și Dunărea Călărași.

Cât mai are contract Ianis Stoica cu FCSB

Ianis Stoica mai are încă doi ani contract cu FCSB, până în vara lui 2023, însă dacă va continua evoluțiile bune este foarte probabil ca înțelegerea lui să fie prelungită în avans.

Jucătorul are șanse să joace în acest sezon, mai ales că Andrei Vlad nu mai este oricum eligibil pentru regula U21, prima opțiune a lui Dinu Todoran fiind Octavian Popescu, urmat de Ovidiu Perianu și Ștefan Târnovanu. În absența acestuia, Ianis Stoica are șanse mari să fie titular la FCSB în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

Golul lui Ianis Stoica nu este deloc întâmplător, mai ales că jucătorul a avut evoluții bune și în meciurile de pregătire, când a reușit să înscrie împotriva celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

  • 23 de selecții are Ianis Stoica la naționalele U16, U17, U18 și U19 ale României, reușind 13 goluri
  • 5 meciuri a jucat Stoica pentru FCSB, unde a marcat 2 goluri
  • 200.000 de euro e cota jucătorului

  • (P) Cota BETANO FCSB – Gaz Metan Mediaș: 1,53 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT