Fotbal intern

Ianis Zicu a început cariera de antrenor principal! Cu ce echipă a semnat. Foto

Ianis Zicu a inceput cariera de antrenor principal Cu ce echipa a semnat Foto
ADVERTISEMENT

Ianis Zicu a decis să înceapă cariera de antrenor principal și va debuta pe banca unei echipe din cadrul clubului FC Voluntari. Oferta de a pregăti grupa 2000 – 2001 pentru fostul atacant român în vârstă de 35 de ani a venit de la Ioan Andone, managerul general al grupării din Ilfov. VEZI FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS!

Ianis Zicu s-a retras din cariera de jucător profesionist de fotbal pe 1 ianuarie 2017, după ce ultima dată a jucat pentru ASA. Fostul atacant a bifat 54 de meciuri în tricoul grupării din Târgu Mureș, a dat 10 goluri și a oferit 11 pase decisive, iar acum a decis să își încere norocul în antrenorat.

ADVERTISEMENT

Ianis Zicu, antrenor principal în cadrul clubului FC Voluntari

Ioan Andone şi Ianis Zicu în momentul în care fostul atacant a semnat cu FC Voluntari

”Nea Ando m-a sunat şi mi-a propus să vin la Voluntari, la grupa ’2001-2002’. Eu am făcut practica acolo, în perioada în care am urmat cursurile Şcolii de Antrenori pentru licenţele C şi B. Un an am fost la grupa antrenată de Maxim şi un an la cea a lui Chihaia şi totul mi s-a părut foarte profesionist. Pentru că Ioan Andone a avut o influenţă foarte importantă în cariera mea sportivă e normal să ţin foarte mult şi să apreciez o astfel de persoană”, explicat Ianis Zicu, pentru Digi Sport.

”Câtă vreme urmez cursurile pentru Licenţa A, pe care am să le încep în martie, voi fi la Voluntari. Mi se pare normal să începi de jos, să treci prin toate etapele acestei meserii.Sunt tânăr, am doar 35 de ani, şi sunt convins că într-un an şi jumătate sau doi am să fiu capabil să lucrez cu orice echipă. În plus, stau în Voluntari şi în două minute ajung la stadion. E adevărat că am avut ofertă şi de la Rapid, dar sper să vină vremea să antrenez şi acolo”, a mai spus Zicu.

ADVERTISEMENT

Ianis Zicu a început fotbalul la Farul U19, iar în ianuarie 2002 a ajuns la Dinamo Bucureşti. Pe parcursul carierei, fostul fotbalist în vârstă de 35 de ani a mai jucat pentru FCM Câmpina, Farul, Inter Milano, AC Parma, Rapid Bucureşti, Poli Timişoara, CSKA Sofia, Pohang Steelers, Gangwon FC, Petrolul Ploieşti şi ASA Târgu Mureş. Cei mai mulţi bani pentru transferul lui Ianis Zicu au fost plătiţi de Inter, în 2003, când formaţia din Serie A a scos din buzunar 2,5 milioane de euro.

Ianis Zicu a debutat la echipa naţională a României pe 11 octombrie 2013 şi are 12 selecţii sub “tricolor”, unde a înscris un singur gol. Fostul atacant a fost convocat de 13 ori la echipa naţională de tineret şi la U19.

ADVERTISEMENT
Tags: