Sport

Ianis Zicu, atac frontal la oficialii CSA Steaua care încearcă să obțină dreptul de promovare în Liga 1. ”Dacă era Recea, se schimba regulamentul?”

Antrenorul echipei Concordia Chiajna, Ianis Zicu, a lansat un atac la adresa conducătorilor CSA Steaua pe tema promovării în primul eșalon. Reprezentanții clubului ”Armatei” pregătesc dosarul de licențiere.
19.04.2022 | 21:12
Ianis Zicu atac frontal la oficialii CSA Steaua care incearca sa obtina dreptul de promovare in Liga 1 Daca era Recea se schimba regulamentul
ADVERTISEMENT

CSA Steaua nu se împacă cu ideea că echipa de fotbal a clubului nu are drept de promovare în casa Pariurilor Liga 1 și au anunțat că vor întocmi dosarul de licențiere. Ianis Zicu, antrenorul Concordiei Chiajna a luat foc.

Ianis Zicu: ”Sper ca lucrurile să fie clare, așa cum au spus cei de la FRF”

Concordia Chiajna ocupă locul 5 în faza play-off din liga a doua, dar ar putea participa la barajul pentru promovarea în Casa Pariurilor Liga 1, dacă își va menține poziția.

ADVERTISEMENT

A patra în clasament este CSA Steaua, echipă care, conform regulamentelor FRF nu poate promova în eșalonul de elită până nu își schimbă statutul, fiind în acest moment un club departamental finanțat din bani publici.

Antrenorul Concordiei, Ianis Zicu, nu agreează ideea unei eventuale modificări a Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) și cere ferm Federației Române de Fotbal să nu cedeze la presiunile celor de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

”Regulamentul e clar, Steaua nu are drept de promovare, asta e! Să schimbă regulamentul pentru că e Steaua? Dacă era Recea, nu vreau să jignesc pe nimeni, se schimba regulamentul? Nu! Pentru că e Steaua!

Sper ca lucrurile să fie clare, așa cum au spus și cei de la FRF. Nu cred că trebuie să existe vreo discuție. La anul nu știu ce se va întâmpla, dar asta e problema lor. Până atunci nu cred că se va întâmpla nimic”, a declarat Zicu, după meciul Universitatea Cluj – Concordia Chiajna 3-1.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua pregătește dosarul de licențiere și un eventual proces la TAS

Echipa antrenată de Daniel Oprița, CSA Steaua, a promovat la finalul sezonului trecut în eșalonul secund al României și se situează pe loc de baraj după disputarea a cinci etape din play-off-ul ligii a doua.

Reprezentanții roș-albaștrilor din Ghencea nu agreează deloc ideea că echipa lor de fotbal nu poate promova din cauză că este finanțată din ani publici și au anunțat că vor întocmi dosarul de licențiere.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aceștia au anunțat că îl vor depune la LPF, iar dacă va fi respins își vor căuta dreptatea în instanțele sportive internaționale, respectiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Oficialii CSA Steaua își vor pregăti apărarea în fața instanței de la Lausanne pe ideea că majoritatea cluburilor de fotbal din primele două eșaloane valorice ale României sunt finanțate din bani publici.

Inclusiv Concordia Chiajna este finanțată de primăria comunei ilfovene cu același nume. Însă, spre deosebire de CSA Steaua, statutul de organizare a Concordiei nu este unul de drept public, ci privat.

ADVERTISEMENT