Fotbal intern

Ianis Zicu, antrenor principal la Farul Constanţa! Prima reacție. “Sper ca fanii să fie înțelegători!” FOTO

03.07.2019 | 16:02
Ianis Zicu a fost prezentat oficial ca fiind antrenorul principal al celor de la Farul Constanța

Proiectul lui Ciprian Marica la clubul de la malul mării a intrat într-o altă dimensiune. Patronul de 33 de ani a convins autorităţile locale să se implice pentru a asigura împreună un buget consistent, iar echipa să se lupte la promovare în sezonul viitor. FANATIK a aflat că Ianis Zicu va fi antrenor principal la Farul Constanţa, adică un tehnician tânăr, cu dorinţă de a demonstra ce poate şi, mai ales, născut în zonă!

UPDATE, 3 iulie, ora 16.00. Informația oferită de FANATIK pe 24 iunie a fost confirmată. Ianis Zicu a fost prezentat oficial la Farul Constanța. “Vreau să le cer scuze suporterilor Farului pentru un gest pe care l-am făcut în urmă cu 17 ani, când am jucat împotriva echipei constănțene. Am reacționat greșit, regret acel gest și le cer scuze încă o dată fariștilor. Aveam 20 de ani și o altă gândire, nu trebuia să am acea reacție și sper ca fanii să fie înțelegători pentru a avea un dialog”, a spus Zicu la conferința de presă.

Ianis Zicu va colabora la Farul cu Daniel Florea – antrenor, Mihai Moraru – antrenor cu portarii și George Galamaz – team manager.


Ianis Zicu va fi antrenor principal la Farul Constanţa! Renunţă la colaborarea TV

Ciprian Marica a găsit numele ideal pentru funcţia de antrenor principal a celor de la Farul Constanţa: Ianis Zicu. Sursele FANATIK susţin că mutarea este rezolvată în proporţie de 95 la sută, fiind la pus doar câteva detalii pentru ca totul să devină oficial. Zicu a intrat în antrenorat la începutul acestui an, când a semnat un contract cu Academia celor de la FC Voluntari.

Fostul mijlocaş de la Dinamo şi Rapid a avut sub conducere o grupă de juniori, dar este pregătit pentru a prelua responsabilitatea de la Farul. Marica i-a promis că va încerca să îi facă un lot cât mai competitiv, astfel încât să tragă la promovare din primul an. Planul este făcut pe termen mediu, iar obiectivul lui Zicu va fi, în primul rând, acela de a construi o echipă de care constănţenii să fie mândri. Este foarte posibil ca în noua organigramă să fie păstrat şi Petre Grigoraş, un om cu o mare experienţă, care îl va putea ajuta pe Ianis Zicu să deprindă cât mai rapid tainele acestei meserii. Dacă părţile vor oficializa acordul, Zicu va fi nevoit să renunţe la colaborarea pe care o are în acest moment cu Digisport, acolo unde este unul dintre invitaţii permanenţi.

Ianis Zicu Ioan Andone conferinţă prezentare antrenor
Ianis Zicu va pleca de la Voluntari, dacă definitivează înţelegerea cu Farul Constanţa. La gruparea illfoveană a fost adus de Ioan Andone, care a crezut în potenţialul său ca antrenor

Primarul sprijină total echipa

Pasul spre performanţă poate fi făcut de Farul după ce autorităţile locale au decis să se alăture lui Ciprian Marica în demersul acestuia de a readuce formaţia în prima ligă. Acum câteva zile, patronul Marica şi primarul Constanţei, Decebal Făgădău, au susţinut o conferinţă de presă în care au vorbit cu optimism în legătură cu viitorul clubului.

Este un mesaj de încredere. S-a terminat cu gâlceava la Constanța, reașezarea lucrurilor s-a încheiat, altfel nu am fi fost aici. Există un contract, există dorință de performanță, jucătorii să știe că aici este un proiect serios, iar FC Farul este o prioritate pentru noi. Ne dorim cu toții ca Farul să promoveze în Liga 1”, a spus primarul Constanţei.

Ciprian Marica l-a convins pe Decebal Făgădău, primarul Constanţei, să se alăture investiţiilor sale de la Farul Constanţa

El a fost completat de Marica: “Ne dorim un proiect pe termen mediu și lung, iar eu nu vreau să fiu patron, ci unul dintre pilonii clubului, alături de Primărie, CJC și alți investitori privați. Vă asigur că am cele mai bune intenții și vom fi transparenți în privința bugetului, care va fi postat în amănunt pe site-ul clubului. Sunt realist, îmi doresc să jucăm în Liga 1, mai ales că anul viitor sărbătorim centenarul, și voi face tot ce depinde de mine ca să ne luptăm la promovare”.

  • 7 goluri în 20 de meciuri a marcat Ianis Zicu pentru Farul Constanţa în sezonul 2002-2003