Fotbal international

Iaquinta, reacție disperată în fața Tribunalului, după ce a fost condamnat la închisoare: “Mi-au distrus viața!” Video

03.11.2018 | 08:31
Iaquinta reactie disperata in fata Tribunalului dupa ce a fost condamnat la inchisoare Miau distrus viata Video
ADVERTISEMENT

Fostul jucător al lui Juventus Torino și Udinese, Vincenzo Iaquinta, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru legături cu mafia italiană, iar sentința se pare că l-a afectat enorm pe italianul al cărui tată a primit în același dosar o sentință mult mai grea, de 19 ani în spatele gratiilor. Iaquinta a avut o reacție disperată chiar după ce a ieșit din Tribunalul din Reggio Emilia, instanța care l-a condamnat la închisoare.

Inițial, procurorii au cerut pentru Iaquinta o pedeapsă mult mai mare, de 6 ani de închisoare, acuzându-l de legături cu gruparea mafiotă ‘Ndrangheta’, pe care ar fi ajutat-o să își extindă afacerile în Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont şi Veneto. Deși anchetatorii au susținut în fața judecătorilor că Iaquinta se face vinovat de trafic de arme, aceștia au decis că faptele pot fi încadrate unei pedepse de doi ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Iaquinta a avut o reacție disperată după ce a fost condamnat la închisoare

“Mi-au distrus viaţa pentru nimic, pentru că sunt calabrez. Sufăr ca un câine pentru familia mea şi pentru copiii mei, fără să fac ceva. Dar am câştigat un Mondial şi sunt mândru să fiu calabrez. Nu am făcut nimic, nu avem nimic de-a face cu ‘Ndrangheta'”, a strigat Iaquinta în fața jurnaliștilor care l-au așteptat la ieșirea din Tribunalul din Reggio Emilia. Tatăl lui, care a fost găsit vinovat de susținere a mafiei, a primit o pedeapsă mult mai dură, de 19 ani de închisoare.

Fostul jucător al celor de la Juventus Torino și Udinese a intrat în atenția anchetatorilor în anul 2015, când în locuința sa au fost găsite mai multe arme. Pe lângă Juventus și Udinese, Iaquinta a mai jucat la Calcio Padova, Cesena și Castel di Sangro. În 335 de meciuri jucate în întreaga sa carieră, Iaquinta a marcat 113 goluri și a dat 30 de pase de gol. În 2006 a devenit campion mondial cu Italia.

ADVERTISEMENT