News

Iarna a revenit în forță în România. În ce zone a nins în plină primăvară

Iarna a revenit în forță în țara noastră. În plină primăvară, în stațiunea montană Rânca a nins abundent, noaptea trecută.
15.05.2024 | 12:58
Iarna a revenit in forta in Romania In ce zone a nins in plina primavara
Iarna a revenit în forță în România. Sursa foto: Captură Facebook-DRDP Craiova/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vremea s-a schimbat la 180 de grade, în România. În stațiunea montană Rânca, din județul Gorj, a nins noaptea trecută, la fel ca în miezul iernii.

Stratul de zăpadă măsoară câțiva centimetri la Rânca

În dimineața zilei de miercuri, oamenii din această zonă s-au trezit cu un strat consistent de zăpadă care măsura câțiva centimetri.

ADVERTISEMENT

Din cauza zăpezii și a gheții care s-au depus pe carosabil, autoritățile au transmis un avertisment pentru șoferii ce intenționau să traverseze porţiunea DN 67C între Rânca și Obârșia Lotrului (Transalpina).

“Reamintim că acest sector de drum este închis circulației publice și facem apel la conducătorii auto să nu intre pe acest sector pentru că se expun unui real pericol, pe carosabil fiind zăpadă și gheață”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova.

ADVERTISEMENT

Meteorologii spun că, în următoarele zile, vremea va fi mai rece decât normalul acestei acestei perioade din an.

În regiunile de sud și est, înorările vor fi mai persistente, în timp ce în celelalte zone acestea vor fi, în următoarele zile, temporare.

ADVERTISEMENT

Totodată, după-amiaza şi seara vor fi averse şi descãrcãri electrice, local în zonele montane şi submontane, în regiunile vestice şi sud-vestice şi doar izolat în restul teritoriului.

Mai mult, la altitudini mari vor mai fi posibile precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare, anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sudul Banatului, unde vor fi perioade cu rafale ce vor depãşi 50…60 km/h. În plus, în zilele următoare temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, iar cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în vestul Banatului.

Prognoza meteo pentru București

Până la finalul acestei săptămâni, vremea va fi răcoroasă în Capitală. Potrivit meteorologilor, cerul va fi temporar noros și vor mai fi condiții de ploaie slabă.

”Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Vor fi temperaturi maxime de 18…20 de grade și minime de 7…9 grade”, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT
Tags: