News

Video. Iarna a revenit în România. Ninge ca în povești la mijlocul lunii aprilie în mai multe zone din țară

14.04.2020 | 11:44
Video Iarna a revenit in Romania Ninge ca in povesti la mijlocul lunii aprilie in mai multe zone din tara
ADVERTISEMENT

În mijlocul lunii aprilie, iarna a revenit în România. Ninge ca în povești în mai multe zone din țară, iar acest lucru nu poate decât să-i îngrijoreze pe cei care activează în domeniul agricol. 

Iarna a revenit în România. Ninge ca în povești la mijlocul lunii aprilie în mai multe zone din țară

După mai multe zile cu temperaturi de primăvară și chiar de vară în unele zone ale țării, vremea a întors foaia, iar ziua de marți, 14 aprilie, este una veritabilă de iarnă în mai multe județe.

ADVERTISEMENT

În cursul acestei zile, nebulozitate a pus stăpânire pe zona geografică a României. Precipitațiile sub formă de ploaie din cursul nopții și al dimineții s-au transformat în ninsoare.

Astfel, în jurul prânzului, avem ninsori importante în județele Suceava, Maramureș și Alba, acolo unde s-a și depus un strat consistent de zăpadă, în special în zonele montane.

ADVERTISEMENT

MonitorulSv anunță că în zona de munte a județului este o atmosferă de iarnă veritabilă. Pe DN17A, în pasul Palma, este așezat strat destul de consistent de zăpadă, iar utilaje ale Secției de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc au intervenit pentru readucerea carosabilului la condiții optime.

Utilaje ale Secțiilor de Drumuri Suceava și Câmpulung intervin, cel puțin în primă fază, pe zona Sucevița, Rădăuți și Putna.

ADVERTISEMENT

Zăpadă și în Munții Apuseni

Este iarnă și în Munții Apuseni. la mijlocul lunii aprilie. De marți dimineața, la Arieșeni ninge ca în povești. În doar câteva minute, fulgii de nea au acoperit cu o pătură de omăt întreaga zonă. Imaginile au fost surprinse și publicate pe rețeaua de socializare Facebook.

14.04.2020 zapada⛷⛷⛷

Posted by Scoala de Schi Arieseni on Tuesday, April 14, 2020

Majoritatea județelor, sub cod galben de vreme rea

Cea mai mare parte a țării se află astăzi sub avertizare Cod Galben de vânt puternic, cu intensificări în zona de munte, unde se vor semnala precipitații mixte.

ADVERTISEMENT

În zona montană înaltă vor predomina ninsorile, iar rafalele de vânt vor depăși 70 – 90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

ADVERTISEMENT