News

Iarnă în toată regula la munte. Zăpadă și viscol la mijlocul lui iunie, în Bușteni. Video

Este iarnă în toată regula la munte. Zăpada și viscolul sunt la ordinea zilei, la mijlocul lunii iunie, în Bușteni.
14.06.2021 | 16:23
Iarna in toata regula la munte Zapada si viscol la mijlocul lui iunie in Busteni Video
ADVERTISEMENT

Stratul de zăpadă are câtiva centimetri la munte și continuă să ningă viscolit, deși suntem la jumătatea primei luni de vară.

Salvamontiștii din Bușteni au ditribuit imaginile pe rețelele de socializare. Pe culmile mulților vântul bate cu putere, iar statul de zăpadă proaspătă continuă să crească.

ADVERTISEMENT

Iarnă în toată regula la munte. Zăpadă și viscol la mijlocul lui iunie, în Bușteni

În zona Refugiului Salvamont Bușteni zăpada proaspăt căzută s-a depus deja, iar vântul bate cu putere. Imaginile au fost distribuite chiar luni, 14 iunie.

La munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, s-au întregistrat în ultimele zile temperaturi minime cuprinse între 1 şi 6 grade. În noaptea de 13 spre 14 iunie acestea au fost în scăde până la pragul înghețului. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 6 și 11 grade.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni au mai fost înregistrate ninsori în zonele montane. Atât pe Transfăgărășan, cât și în Masivul Parâng prima zi de vară a adus zăpadă.

Drumarii estimează că abia la începutul lunii iulie ar putea să fie deschis Transfăgărășanul. Ninsorile nu s-au oprit nici până în acest moment, iar stratul de zăpadă este destul de mare.

ADVERTISEMENT

Intreaga țară se află sub o informare de vreme rea

Chiar în dimineața zilei de luni, 14 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a lansat o informare de vreme rea. Au fost anunțate ploi, vijelii și grindină în majoritatea regiunilor din țară.

Avertizarea meteorologilor este valabilă până miercuri, 16 iunie, la ora 23:00. În plus, mai multe avertizări nowcasting au fost și ele distribuite. Vântul puternic se va manifesta în județele Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin și Hunedoara la altitudini peste 1.800 de metri.

ADVERTISEMENT

Temperaturile vor fi și ele scăzute, mult sub media celor normale în această perioadă. Caracterul instabil al vremi se va manifesta până la sfârșitul acestei luni.

Alerte nowcasting zilnice

În ultimele zile fenomenele severe s-au înregistrat, pe perioade scurte de timp, în mai multe zone din România. Capitala a strâns trei alerte de cod portocaliu.

În plus, avertizări de cod roșu de vreme rea au fost lansate la data de 13 iunie. 16 localități din trei județe au fost vizate de vreme extremă, fiind înregistrate vijelii puternice, ploi torențiale însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT