ADVERTISEMENT
News

Iarnă la final de aprilie. Ninge ca-n povești în mai multe zone din țară. Video

Autor: Adrian Baciu | 28.04.2021 | 12:31
Iarnă la final de aprilie. Ninge ca-n povești în mai multe zone din țară. Video
Iarnă la final de aprilie. Ninge ca-n povești în mai multe zone din țară. Video. Sursa foto: hepta.ro

România a intrat în a doua jumătate a primăverii, însă iarna continuă să fie prezentă în mai multe zone. Ninge ca-n povești în mai multe localități situate în județele din Transilvania.

ADVERTISEMENT

Cei de la Direcția Regională de Drumuri şi Poduri Brașov avertizează șoferii că ninge abundent în mai multe zone din judeţele Covasna şi Harghita, în special în Pasul Oituz aflat la limita cu judeţul Bacău.

Celor aflați la drum în aceste ore li le recomandă să îşi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă dacă circulă în zonele acoperite cu zăpadă, relatează Agerpres.

Ninge ca-n povești în mai multe zone din România, la final de aprilie

Ca în mijlocul iernii, echipajele de intervenție acționează cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drum afectate de ninsoare. În noaptea precedentă s-a intervenit cu patru utilaje care au răspândit tone de sare pe DN13B în judeţul Harghita și DN11 şi DN2D în judeţul Covasna.

ADVERTISEMENT

”În acest moment ninge abundent în nord-estul judeţului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz, şi DN2D, la limita cu judeţul Vrancea.

De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din judeţul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul judeţului”, precizează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Ninsori și lapoviță și în județul Sibiu

Nu doar în estul Ardealului se semnalează precipitații sub formă solidă. Sursa citată notează că s-au înregistrat ninsori și lapoviță și în zona Bâlea, județul Sibiu.

ADVERTISEMENT

”Ninge în judeţul Harghita, lapoviţă şi ninsoare la Bâlea, în judeţul Sibiu, ninge în zona Oituz din judeţul Covasna, precum şi pe DN2D Târgu Secuiesc-Ojdula tot din judeţul Covasna (…)

Vă rugăm să nu circulaţi în aceste zone dacă aţi apucat să vă schimbaţi cauciucurile de iarnă şi să adaptaţi viteza la condiţiile de drum”, recomandă reprezentanţii DRDP Braşov.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM vine cu vești bune

Potrivit ANM, episodul de iarnă din aceste ore este unul efemer și va fi, cel mai probabil, ultimul din această primăvară. Temperaturile devin unele de primăvară în zilele următoare, atingând chiar valori de 24 – 25 de grade Celsius.

Ploile își vor face simțită prezența după data de 28 aprilie. Astfel, mai multe regiuni ale României vor trece prin schimbări de la o zi la alta în privința fenomenelor meteo.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT