News

Iarnă pe final de mai! Ninge ca în povești la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă depășește 20 de centimetri

29.05.2020 | 10:15
Iarna pe final de mai Ninge ca in povesti la Balea Lac Stratul de zapada depaseste 20 de centimetri
ADVERTISEMENT

Chiar dacă au mai rămas doar câteva zile până la debutul verii calendaristice, vremea continuă să își facă de cap. Asta pentru că temperaturile par mai degrabă specifice sezonului rece, iar în unele zone ale țării a început chiar să ningă. La Bâlea Lac, spre exemplu, accesul turiștilor se poate face în momentul de față doar cu telecabina.

Ninge la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă atinge 21 de centimetri

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, stratul de zăpadă măsoară 21 de centimetri, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Cei care doresc să se bucure de o ninsoare ca în povești pe sfârșitul lunii mai, pot face acest lucru mergând cu autoturismul pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă.

ADVERTISEMENT

De aici, însă, transportul turiștilor este posibil doar prin cablu, la bordul telecabinei. Specialiștii avertizează că fenomenele extreme sunt semnalate pe toată durata acestei zile.

Nici weekend-ul nu vine cu vești tocmai bune, întrucât în zonă va ploua torențial, cu posibile intensificări ale vântului pe arii restrânse.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în weekend în țară

De asemenea, în restul țării este anunțată vreme instabilă pe toată durata intervalului, cu averse, descărcări electrice și grindină, în special în regiunile nordice și nord-estice. În ceea ce privește cantitățile de apă, acestea vor depăși 15 l/mp, iar izolat 30 l/mp.

Vântul va sufla cu 55-60 km/h în Moldova și pe creste, dar va avea intensificări și în timpul ploilor, iar temperaturile vor urca până la 23 de grade Celsius în sud-vestul țării.

ADVERTISEMENT

Locuitorii Capitalei vor avea parte din nou de perioade cu instabilitate atmosferică, mai ales după orele amiezii, când sunt semnalate ploi cu tunete, fulgere, vânt puternic și chiar grindină.

Mercurul din termometre se va opri la 21 de grade Celsius în zona centrală, iar presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative. Pe parcursul weekend-ului, valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă, însă nu este exclus să apară și ploi de vară.

ADVERTISEMENT

De duminică, vremea va căpăta un aspect general plăcut, iar condițiile pentru ploi vor fi reduse semnificativ. Timp frumos se anunță și în debutul săptămânii viitoare, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT