Sporturi

Iată pe cine au învins în meciul decisiv Begu şi Niculescu! Amănuntul WTA despre Siniakova şi Krejcikova

11.02.2019 | 16:00
Iata pe cine au invins in meciul decisiv Begu si Niculescu Amanuntul WTA despre Siniakova si Krejcikova

Irina Begu şi Monica Niculescu au reuşit o performanţă uriaşă în Fed Cup. Echipa României de Fed Cup s-a calificat în semifinalele Cupei Federaţiei după ce a învins la Ostrava campioana en-titre, Cehia, scor 3-2. Ultimul punct, cel din partida decisivă, a fost adusă de echipa de dublu a României, formată din Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) şi Monica Niculescu (locul 51 WTA). Vezi punct cu punct, toate detaliile partidelor disputate de Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu în Fed Cup Cehia – România, accesând aplicaţia de mai jos.

Ele au învins cea mai bună pereche de dublu a momentului, echipa formată din Katerina Siniakova (locul 1 WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4, aducând punctul victoriei cu 3-2 în confruntarea cu deţinătoarea trofeului, Cehia. Fetele noastre nu numai că au învins cea mai bună echipă a momentului, dar şi liderele care au terminat anul 2018 pe prima poziţie, fiind învinse la mare luptă în finala Turneului Campioanelor.

Irina Begu şi Monica Niculescu au obşinut un rezultat incredibil în Fed Cup

Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova sunt în continuare în topul clasamentului de dublu, fiind urmate de următoarea adversară a României în Fed Cup, Kristina Mladenovic, locul 3 WTA la dublu. Mai apoi, pe locul 4 WTA în această ierarhie este Timea Babos. Locul 5 este ocupat de o altă cehoaică, retrasă din echipa de Fed Cup a Cehiei, Barbora Strycova. Top 10 WTA este completat de Ashleigh Barty, locul 6 WTA, Demi Schurrs, locul 7, Andrea Hlaavackova, locul 8, Ekaterina Makarova, locul 9, şi Gabriela Dabrowski, locul 10 WTA.

În continuare, România va întâlni în semifinale echipa Franţei, în deplasare. Echipa de Fed Cup a Franţei s-a calificat în penultimul act al Fed Cup, după ce a câştigat, cu 3-0, la Liege, întâlnirea cu Belgia. În acest moment, cele mai bune jucătoare franceze sunt Caroline Garcia, locul 19 WTA, Alize Cornet, locul 51 WTA, Pauline Parmentier, locul 55 WTA, şi Kristina Mladenovic, locul 64 WTA.