Sport

Zlatan Ibrahimovic, 40 de ani, a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului cu AC Milan. Pe ce perioadă va semna

A împlinit 40 de ani pe 3 octombrie, dar Ibra nu se lasă. Vrea să ajungă la Mondialele din Qatar și va negocia după Anul Nou un nou contract cu AC Milan, care să expire în vara lui 2023.
18.11.2021 | 12:50
Zlatan Ibrahimovic 40 de ani a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului cu AC Milan Pe ce perioada va semna
ADVERTISEMENT

Încă un sezon pentru Ibra? Da, este probabil și fezabil. Lucrurile merg în această direcție. Pentru că armonia dintre suedez și mediul rossoneri este, așa cum am remarcat mereu, una deplină.

La fel, ambițiile individuale și ale grupării sunt similare. Iar performanța jucătorului este la un nivel înalt. Pe scurt, sunt toate condițiile pentru a mai continua puțin împreună. Mai cu seamă că Zlatan vrea și la Mondiale. Drum care, pentru Suedia, presupune și barajul.

ADVERTISEMENT

Nu este de mirare că Ibra vrea să continue, spune Gazzetta dello Sport

Pentru jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport, anunțul lui Raiola nu surprinde. Ei anticipau că suedezul va dori să meargă mai departe. Cel puțin atâta vreme cât încă poate să ofere plus-valoare.

”Cei care îl cunosc bine, spun că până și lui Ibra îi este frică de ceva. Chiar și el, regele Zlatan, omul care se autointitulează zeul fotbalului și care înfruntă fiecare provocare cu cea mai mare încredere în forțele sale. Chiar și el are o umbră care îl tulbură… și acea parte întunecată este viitorul.

ADVERTISEMENT

La patruzeci de ani, după o viață petrecută pe terenuri de fotbal, Ibrahimovic încă nu se vede departe de dreptunghiul verde. Nu se poate gândi la el imaginea despre sine fără mingea la picioare.

Antrenor, actor, showman… nimic nu-l convinge pe deplin, deocamdată. Și așa, de fiecare dată când apare în discuție data fatidică a retragerii, este rapid eliminată. O mătură din cale așa cum o face cu fundașii și portarii pe care i-a ridiculizat de multe ori cu driblinguri, goluri și șuturi de clasă”, scrie Stefano Cantalupi în publicația italiană.

ADVERTISEMENT

Impresarul Nino Raiola confirmă

Fabrizio Romano, cunoscutul jurnalist italian specializat în transferuri, scrie pe twitter că are și confirmarea impresarului, Mino Raiola. Cel care este la Milano pentru a discuta prelungirea contractului lui Alessio Romagnoli. Al cărui acord expiră în iunie.

Potrivit lui Romano, Raiola a precizat că jucătorul își dorește să rămână la actuala echipă. Dar că negocierile nu se vor purta în cadrul întâlnirilor de astăzi.

ADVERTISEMENT

Negocierile după mercato de iarnă

Discuțiile se vor purta peste câteva luni. După toate probabilitățile, din ce spune Raiola, părțile se vor întâlni la începutul anului, când piața transferurilor de iarnă va fi închisă. Iar celelalte mutări definitivate.

Dorința există. De partea lui Zatan, dar și a lui AC Milan. Care îi este recunoscătoare suedezului pentru că a semnat pentru o formație cu interdicție la transferuri și o mulțime de puști și a adus echipa la nivelul de-acum. În lupta pentru titlu.

Mai mult, suedezul este un punct de referință important în vestiarul Milanului. Și pe teren a demonstrat că încă mai poate face diferența, evident gestionându-se corect lungimea perioadelor petrecute în teren.

Și nu par să existe obstacole de natură economică. Singurul factor care ar putea împiedica un acord este starea lui Ibra. Însă dacă forma fizică a atacantului suedez în vârstă de 40 de ani este cea de până acum (s-a recuperat după o intervenție chirurgicală la genunchi și problemele la tendoane și revine în formă), nu va mai fi nicio piedică.

ADVERTISEMENT