Sport

Zlatan Ibrahimovic face furori pe Instagram cu o demonstrație de taekwondo. Video.

Zlatan Ibrahimovic și-a demonstrat calitățile care i-au adus centura neagră la taekwondo cu un videoclip postat pe contul său de Instagram. Filmul, evident, a devenit viral.
26.11.2021 | 21:19
Zlatan Ibrahimovic face furori pe Instagram cu o demonstratie de taekwondo Video
Un film cu loviturile de picior însușite în taekwondo de Ibrahimovic a devenit viral. Credi foto: INSTAGRAM @IAMZLATANIBRAHIMOVIC
ADVERTISEMENT

Fără îndoială, calitățile lui Zlatan Ibrahimovici în artele marțiale nu sunt o noutate. De altfel, încă de la momentul exploziei sale în fotbalul mare a vorbit despre pasiunea sa pentru această disciplină.

A practicat mai multe stiluri, dar s-a simțit mai atașat de taekwondo, în care are centura neagră încă de la 17 ani. Și, chiar dacă pe 3 octombrie a împlinit 40 de ani, este la fel de mobil și performant în sală.

ADVERTISEMENT

Peste 9 milioane de vizualizări pentru postarea lui Ibrahimovic

O demonstrează și un film postat recent pe contul său de Instagram. Însoțit de comentariul ”Trebuie să fii fără formă, precum apa”, acesta a depășit deja 9 milioane de vizualizări.

Un film în care exersează lovituri de picior la un sac aflat la înălțime. Și prin care demonstrează că și-a păstrat atât forța, cât și mobilitatea, elemente indispensabile în artele marțiale.

ADVERTISEMENT

Artele marțiale l-au ajutat în carieră pe Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic recunoaşte că practicarea artelor marţiale i-a fost extrem de folositoare în cariera de fotbalist. Abilitățile dobândite i-au permis să exploateze la maximum situații în care adversarii considerau că nu are șanse de finalizare.

În egală măsură, dezvăluia el, l-au ajutat și în duelurile directe cu apărătorii. Atunci când beneficiază de un plus de mobilitate în acțiuni. Astfel că-i prinde nepregătiți pe adversari.

ADVERTISEMENT

Lucru probat și prin cele 33 de goluri reușite în cele 57 de apariții de la revenirea sa la AC Milan. Performanțe pe care dorește să le continue la echipa de club, cu care vrea să semneze un nou acord. Dar și la națională, cu care va juca în play-off-ul pentru Cupa Mondială.

Și nu este totul. Ibra se folosește de mobilitatea dobândită, dar și de exercițiile din taekwondo, pentru mișcările de încălzire. Așa cum a demonstrat un film postat pe Twitter, la începutul acestui an.

ADVERTISEMENT

Și dieta cu care se menține în formă este preluată tot de la specialiștii în artele marțiale

Ibrahimovic a spus, în egală masură, că una dintre explicațiile pentru care este în cea mai bună formă deși a ajuns la 40 de ani, este, alături de o pregătire perfectă, o dietă specială.

A renunțat la înghețată, pizza și paste. Iar pentru aportul de carbohidrați apelează la cereale și alune, acestea din urmă nelipsind de la mesele sale. Scopul fiind de a-și menține greutatea ideală (92-94 kg), dar și de a avea energia necesară activității.

Și apropo de acestea, Ibrahimovic are un meniu cu porții gândite special pentru a-i oferi elementele de care are nevoie în cantitățile potrivite. De altfel, are un Chef personal, care folosește rețete validate de specialiștii în pregătirea maeștrilor din arte marțiale.

ADVERTISEMENT