Fotbal international

FIFA îl interzice pe Ibra la Mondial! Reacţia arogantă a lui Zlatan: “Asta e doar problema mea”

Chiar dacă selecţionerul Suediei ar vrea să îl convoace pe Zlatan Ibrahimovic la CM din Rusia FIFA nu îi dă voie! Vezi motivul incredibil invocat de FIFA.
07.04.2018 | 17:35
FIFA il interzice pe Ibra la Mondial Reactia aroganta a lui Zlatan Asta e doar problema mea

UPDATE, 7 aprilie, ora 17:35. Zlatan Ibrahimovic nu a rămas dator şi a declarat că nu FIFA hotărăşte dacă el va merge sau nu la Campionatul Mondial: “FIFA nu mă poate opri cu nimic. Dacă vreau, merg acolo. La fel şi cu echipa naţinală, dacă vreau, voi fi acolo. Asta nu este problema celor de la FIFA. Este problema mea, dacă vreau sau nu”, a declarat Ibrahimovic pentru Eurosport Suedia.


Suedia a detonat bomba în barajul pentru calificarea la turneul final al CM din Rusia. Nordicii au reuşit după o victorie acasă şi un 0-0 în deplasare să lase acasă una dintre naţionalele care au în palmares nu mai puţin de patru titluri mondiale, Italia şi selecţionarul Janne Andersson îşi doreşte acum foarte mult ca în Rusia echipa sa să demonstreze că au meritat calificarea în faţa Italiei prin depăşirea fazei grupelor.

Suedia face parte dintr-o grupă cu una dintre marile favorite, Germania, dar şi cu două echipe care sunt de forţe apropiate, Mexic şi Coreea de Sud. Janne Andersson este puţin îngrijorat de eficacitatea atacanţilor săi şi nu a exclus nici un moment ca la aproape 37 de ani să includă în lot pe Zlatan Ibrahimovic, starul suedez de la Los Angeles Galaxy ieşind din circuitul echipei naţionale în 2016 în urma propriei decizii.

Ibrahimovic chiar e tentat să joace la Mondial

“Nimeni nu îi închide poarta Mondialului. Dar nu e vorba de uşi închise, ci de a fi realist şi sincer cu el însuşi. Mai întâi trebuie să joace, să fie în formă şi să redevină cel care era” – a fost mesajul selecţionerului şi sunt multe voci care susţin că Zlatan chiar e tentat să joace la Mondial.

Însă are toate şansele să nu poată face acest lucru, pentru că FIFA îi va interzice în mod sigur dreptul de a participa, ca urmare a faptului că suedezul este co-proprietar al casei de pariuri Bethard.  Conform Articolului 25 din Codul de Etică fotbaliştilor le este “interzis să ia parte, direct sau indirect, la pariuri, jocuri de noroc, loterii sau evenimente similare conectate cu meciurile de fotbal. E interzis să deţină acţiuni, activ sau pasiv, în companii care participă la asemenea tranzacţii”.