Cele mai citite

“Leul” Zlatan revine în Ligă! Ce record îşi poate îmbunătăţi

Zlatan Ibrahimovic a revenit la Manchester United. Starul suedez a jucat 13 minute în victoria "diavolilor", 4-1 cu Newcastle, la aproape opt luni după ce a suferit o accidentare la ligamentele genunchiului. Miercuri, atacantul de 36 de ani are şansa să joace din nou în Liga Campionilor.
22.11.2017 | 13:00

Jose Mourinho este decis să-i ofere câteva minute lui Zlatan Ibrahimovic în meciul FC Basel – Manchester United din etapa a 5-a a Ligii Campionilor. Cu această ocazie, starul suedez revine în competiţie la aproape 18 luni de când a jucat ultimul meci în UCL.

Pe 12 aprilie 2016, PSG, cu Zlatan Ibrahimovic pe teren, pierdea în faţa lui Manchester City, scor 0-1, şi formaţia din capitala Franţei era eliminată din Liga Campionilor. “Diavolii” sunt deja calificaţi în primăvara europeană, iar meciul cu FC Basel este ocazia perfectă ca atacantul de 36 de ani să revină.

Ce record îşi poate consolida Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic a fost la un pas să marcheze la meciul cu Newcastle, însă un gol în meciul cu FC Basel l-ar ajuta să-şi consolideze un record greu de doborât de un alt fotbalist. Suedezeul este singurul fotbalist din istorie care a marcat pentru şase echipe diferite în Liga Campionilor.

Atacantul de 36 de ani a marcat 48 de goluri în cele 119 meciuri jucate în Liga Campionilor. Zlatan a înscris, până în prezent, pentru Ajax (6 goluri), Juventus (3 goluri), Inter (6 goluri), FC Barcelona (4 goluri), AC Milan (9 goluri) şi PSG (10 goluri). Un gol marcat pentru “diavoli” l-ar putea ajuta să-şi consolideze recordul. 

Nu i-a fost uşor să revină

Suedezul este pe locul 10 în topul prezenţelor în Liga Campionilor. Zlatan Ibrahimovic este la egalitate, cu Lionel Messi, amândoi având câte 119 meciuri jucate în UCL. Cel mai probabil, cei doi jucători îl vor egala, miercuri seara, pe Roberto Carlos, brazilianul oprindu-se la 120 de meciuri.

Am avut vreo emoţie în privinţa revenirii pe teren? Nu! Leii nu se recuperează ca oamenii! M-am antrenat din greu, m-am sacrificat enorm. În mintea mea jucam deja, iar genunchiul doar trebuia să mă urmeze. Nu a fost uşor, mai ales în cazul meu pentru că eram în cea mai bună formă! M-am accidentat şi de la o zi la alta nu mai puteam face nimic. Nu a fost ca şi cum am plecat în vacanţă, deci nu a fost uşor, a declarat Zlatan Ibrahimovic după meciul cu Newcastle.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri