News

Dosarul de corupție al lui Claudiu Manda, la ICCJ. Magistrații, pe cale să înceapă dezbaterile pe fond

ICCJ ar putea începe dezbaterile pe fond în dosarul de corupție al lui Claudiu Manda. Europarlamentarul român este acuzat că și-a folosit influența din calitatea de președinte al PSD Dolj.
02.12.2021 | 10:13
Dosarul de coruptie al lui Claudiu Manda la ICCJ Magistratii pe cale sa inceapa dezbaterile pe fond
ICCJ ar putea începe dezbaterile pe fond în dosarul de corupție al lui Claudiu Manda. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea începe dezbaterea pe fond în cazul dosarului de corupție deschis pe numele lui Claudiu Manda.

Alături de europarlamentar, este judecat și directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj, Nicolae Simcelescu.

ADVERTISEMENT

Primul termen trebuia să aibă loc în luna octombrie, dar acesta a fost amânat, pe fondul lipsei de apărare a celor doi acuzați mai sus menționați.

Atunci, lor le-au fost atribuiți avocați din oficiu, pentru ca această situație să nu se mai repete, iar dezbaterile să nu mai fie amânate încă o dată.

ADVERTISEMENT

Contestațiile lui Claudiu Manda, respinse ca nefondate

Instanța a decis pe 7 octombrie că aceste contestații formulate de Claudiu Manda şi Marius Nicolae Simcelescu să fie respinse ca nefondate.

De asemenea, cei doi inculpați au fost obligați să plătească cheltuieli de judecată de 200 de lei.

ADVERTISEMENT

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Manda Iulian Claudiu şi Simcelescu Marius Nicolae împotriva încheierii nr. 399 din data de 29 iunie 2021, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr.1110/1/2021/a1.

Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arăta în decizia definitive a instanței supreme.

ADVERTISEMENT

Claudiu Manda, acuzat de infracţiunea de folosire a influenţei

În acest dosar, Claudiu Manda este acuzat că atunci când era președintele PSD Dolj și-a folosit influența pe lângă Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj, Nicolae Simcelescu, pentru  ca el să renunțe la recuperarea unor sume de bani date ca ajutoare sociale necuvenite.

 „În calitate de președinte al organizației județene Dolj a unui partid, inculpatul Manda Iulian-Claudiu ar fi intervenit, la data de 05 iunie 2015, pe lângă directorul AJPIS Dolj, inculpatul Simcelescu Marius-Nicolae, simpatizant și militant al aceluiași partid, ocazie cu care și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurgeau din calitatea de președinte al organizației județene, pentru a-l capacita pe director să se implice în soluționarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești (Dolj)”, au arătat procurorii.

Ceea ce a încercat, de fapt, Claudiu Manda a fost să obțină voturile sătenilor, cărora le-a aprobat ajutoarele sociale necuvenite.

ADVERTISEMENT