Life

Idee de mic dejun de la chef Cătălin Scărlătescu. Rețeta cu care să-ți începi diminețile

Chef Cătălin Scărlătescu îți oferă o idee pe care o poți pune în practică la prima masă a zilei: micul dejun.
07.07.2021 | 11:45
Idee de mic dejun de la chef Catalin Scarlatescu Reteta cu care sati incepi diminetile
Cătălin Scărlătescu, jurat la Chefi la cuțite. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Nu știi ce să mănânci la micul dejun? Chef Cătălin Scărlătescu are o idee excelentă pe care o poți pune în practică de la prima oră a dimineții.

Se spune că prima masă a zilei este cea mai importantă. La micul dejun îți încarci bateriile pentru aproape întreaga zi, așa că este foarte important să nu sari peste el.

ADVERTISEMENT

În acest fel vei evita să mănânci la ore nepotrivite de-a lungul zilei și te vei menține în formă. Dar… gata cu vorbăria și haideți să vedem cu ce idee vine în întâmpinarea noastră celebrul bucătar de la Chefi la cuțite.

Mic dejun a la Cătălin Scărlătescu. Rețetă de brioșe

Scărlătescu și-a prezentat ideea de mic dejun făcând glume pe seama sa, autointitulându-se ”sfântul scoicilor” și ”maestrul micului dejun”.

ADVERTISEMENT

Juratul show-ului culinar de la Antena 1 a preparat niște brioșe. Pentru brioșe ai nevoie în primul rând de zahăr și margarină,

Amestecă bine aceste ingrediente până când zahărul este absorbit complet de margarină. Poți folosi o lingură de lemn în acest amestec sau un tel.

ADVERTISEMENT

După ce ai încorporat zahărul în margarină, adaugă două ouă întregi și praf de copt. Nu putea lipsi făina în cazul brioșelor făcute în casă pentru micul dejun.

După ce ai amestecat bine făina cu restul ingredientelor, pune puțin lapte în această compoziție. Laptele va regla consistența brioșelor. Cu alte cuvinte, în momentul în care iei cu lingura sau telul din acest preparat acesta trebuie să curgă, însă să nu aibă un aspect apos.

ADVERTISEMENT

Bucătarul recomandă dulceața de gutui

Pentru prepararea brioșelor, ai nevoie de forme speciale pentru acestea. Umple formele cu compoziția pe care ai făcut-o deja. Pasul următor este să pui brioșele la cuptor.

Cuptorul trebuie preîncins la 180 de grade. Brioșele stau la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Brioșele pot fi presărate la final cu zahăr pudră.

Brioșele pot fi mâncate cu dulceață sau gem, iar aici ține de preferințele fiecăruia. Cătălin Scărlătescu a folosit dulceața de gutuie, după care a declarat că este înnebunit.

„Micul dejun e superb. Brioșe cu dulceață de ce-oți vrea voi”, a spus la final chef Scărlătescu după ce a așezat brioșele pe tavă. Să îți tot începi ziua cu astfel de preparate! Poftă bună!

 

 

 

ADVERTISEMENT