News

Ideea euforică a unui șofer beat, oprit de poliție. A încercat să facă schimb de locuri cu câinele, pentru a nu fi arestat

Un șofer din SUA a încercat să evite arestarea și l-a pus pe câinele său la volan. Se pare că patrupedul n-a reușit să-l salveze.
16.05.2023 | 16:57
Ideea euforica a unui sofer beat oprit de politie A incercat sa faca schimb de locuri cu cainele pentru a nu fi arestat
Isprava unui șofer din SUA. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Un incident bizar a avut loc în orașul Springfield, din statul Colorado, unde un șofer beat a încercat să-și schimbe locul cu câinele său pentru a evita arestarea. Bărbatul a fost tras pe dreapta de un polițist pentru depășirea vitezei și, într-o încercare disperată de a scăpa de acuzații, a încercat să păcălească autoritățile. El l-a mutat pe câinele său pe scaunul șoferului și a pretins că nu era la volan în momentul depășirii vitezei.

Isprava unui șofer american

Polițistul l-a observat imediat și a declarat că bărbatul a încercat să-l înșele. În plus, șoferul era într-o stare evidentă de ebrietate și a încercat să fugă atunci când a fost întrebat despre cât de mult a băut. Petrecărețul a fost prins la aproximativ 20 de metri și dus la spital pentru a fi verificat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost ulterior arestat și este acuzat de conducere sub influența alcoolului și/sau drogurilor. Potrivit autorităților, acest incident ilustrează importanța conștientizării riscurilor și a responsabilităților pe care le implică conducerea sub influența substanțelor psihoactive, care poate avea consecințe grave și poate pune în pericol nu doar conducătorul auto, ci și ceilalți participanți la trafic.

A văzut “balauri” și s-a urcat cu mașina pe un gard

Un caz neobișnuit a avut loc recent în Șeitin, județul Arad, care i-a pus în dificultate pe polițiștii de la Rutieră. Un șofer în vârstă de 29 de ani a fost implicat într-un accident, după ce a consumat alcool și nu mai puțin de trei tipuri de droguri. În timp ce se îndrepta spre casă, șoferul a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe gardul unei gospodării din zonă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au existat victime în urma incidentului. Șoferul a dat vina pe faptul că ar fi văzut balauri pe drum, care l-ar fi speriat și l-ar fi determinat să tragă de volan.  Situația a fost una bizară  și a dat bătăi de cap polițiștilor care s-au ocupat de caz.

șofer
Un șofer drogat a văzut balauri și s-au urcat pe un gard. Foto: Captura YouTube.

 

„Din cercetări, a reieșit ca un barbat de 29 de ani, din Șeitin, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din localitate, a pierdut controlul asupra directiei de mers, intrând în coliziune cu gardul unui imobil.

ADVERTISEMENT

Testarea cu aparatul DrugTest a indicat valori pozitive pentru cocaina, amfetamina și metamfetamina, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o imbibatie alcoolica de 0,54 mg./l. alcool pur in aerul expirat, fiind dispusa recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a substantelor consumate, respectiv a alcoolemiei.

Totodata, din verificari s-a constatat ca barbatul are dreptul de a conduce suspendat, iar valabilitatea numarului de inmatriculare provizoriu, atasat pe autoturism, este expirata.

ADVERTISEMENT

Cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore, cercetarile fiind continuate intr-un dosar penal, intocmit pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat, conducerea unui vehicul cu dreptul de a conduce suspendat și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

ADVERTISEMENT
Tags: