Life

Idei de rețete ieftine. Cum să gătești pentru o săptămână întreagă cu bani puțini

Cum să gătești simplu, rapid și ieftin, pentru o întreagă săptămână. Iată câteva rețete prin care îi vei surprinde pe cei dragi.
28.01.2023 | 16:13
Idei de retete ieftine Cum sa gatesti pentru o saptamana intreaga cu bani putini
Preparate ușoare și ieftine pentru o întreagă săptămână. Sursa foto: marianicutar.ro/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ești în pană de idei referitor la ce să mai gătești, iată câteva rețete, simple și ieftine, cu preparate ideale chiar pentru o întreagă săptămână.

Rețete ieftine, ușoare și rapide pentru o întreagă săptămână

De asemenea, mâncărurile următoare se fac foarte rapid, așadar, nu vei petrece foarte mult timp prin bucătărie și îți vei mai putea duce la bun sfârșit și alte sarcini.

ADVERTISEMENT

-Paste cu brânză și unt– pentru acest preparat, mai întâi se fierb pastele, ulterior se amestescă cu ouă bătute, brânză telemea și puțin unt. Toată familia o va adora, potrivit marianicutar.ro

-Broccoli fiert cu sos de usturoi-În această situație trebuie să fierbeți broccoliul, după care îl combinați cu iaurt, usturoi, sare, fulgi de ardei iute și ulei de măsline.

ADVERTISEMENT

-Salată de roșii, ardei grad galben, ceapă roșie, pătrunjel, ulei, suc de lămâie, sare și piper. Va arăta precum un curcubeu și nu unul oarecare, ci bogat în ceea ce are nevoie corpul nostru: vitamine, nutrienți, minerale și antioxidanți.

-Salată orientală. Pentru aceasta aveți nevoie de: cartofi fierți, tăiați cubulețe, castraveți murați, la fel tăiați, măsline și ceapă. Totodată, puteți adăuga și ardei kapia, copți, verdețuri, salată verde sau castraveți proaspeți, în loc de cei murați.

ADVERTISEMENT

-Orez cu legume, asezonat cu salată. Într-un vas, puneți ulei, iar când acesta se încinge puteți adăuga puțin morcov tăiat sau dat pe răzătoare, roșii și ceapă.

Lăsați ca totul să se călească, puneți puțină apă, iar când va da în clocot, puteți pune orezul. În aproape 30 de minute, ar trebui să fie gata.

ADVERTISEMENT

Rețetă de cartofi copți, ca în copilărie

Cât timp fierbe orezul, puteți face o salată din roșii, ceapă, castraveți și pătrunjel verde. La final, pilaful și salata se așază într-o farfurie și se pot servi.

-Cartofi fierți apoi copți la cuptor. Se fierb în coajă, apoi se pun într-o tavă de copt, se presară cu sare și ulei și se lasă în cuptor pentru 30 de minute. Se pot servi la final cu mujdei și pătrunjel proaspăt tocat.

ADVERTISEMENT