Fotbal intern

Idolii steliști ai lui Adi Popa. Cine l-a impresionat când mergea la meciuri în Ghencea: „Ne asemănam ca statură”

11.09.2020 | 11:43
Idolii stelisti ai lui Adi Popa Cine la impresionat cand mergea la meciuri in Ghencea Ne asemanam ca statura
ADVERTISEMENT

Ei sunt idolii steliști ai lui Adi Popa. Ajuns la 32 de ani, fostul mijlocaș de la FCSB a fost încă din copilărie un suporter înfocat al Stelei. După ce a devenit fotbalist, Popa și-a îndeplinit visul și a ajuns chiar să joace pentru echipa sa favorită în 2012.

Mijlocașul înalt de 1,70 metri a îmbrăcat tricoul roș-albastru până în iarna lui 2017, când a plecat la Reading, în Anglia. După doi ani, a revenit în România, la FCSB, iar acum este liber de contract. De-a lungul carierei sale în roșu și albastru, Popa a reușit să câștige trei titluri de campion al României.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul care a trecut și e la Ludogorets Razgrad, club alături de care a devenit campion al Bulgariei în 2019, este în prezent liber de contract și s-a antrenat în pauza competițională cu gruparea de Liga 1, FC Voluntari. Popa nu a semnat, însă, cu ilfovenii și așteaptă oferte din străinătate.

Idolii steliști ai lui Adi Popa. Cine erau favoriții mijlocașului

Înainte de a ajunge să îmbrace tricoul roș-albastru și să fie el cel aclamat de fanii din Ghencea, Adi Popa obișnuia să meargă constant la meciurile Stelei. Actualul fotbalist era un suporter extrem de pasional și alegea să urmărească meciurile din peluză.

ADVERTISEMENT

Popa a dezvăluit care erau jucătorii săi preferați și ce fost stelist i-a influențat cariera. Chiar dacă și-a dezvoltat cariera în rolul de mijlocaș dreapta, cel supranumit „Mororeta“ a evoluat și ca fundaș dreapta, iar Florentin Dumitru a fost cel care i-a fost idol în copilărie și adolescență.

„Mergeam pe Ghencea la meciuri, când eram foarte mic și îmi plăcea foarte mult de Lăcătuș, de Ilie Dumitrescu, în perioada de după revenirea din străinătate. Dar eram destul de mic, nu înțelegeam foarte multe. Când am mai rescut și înțelegeam și eu cât de cât așa, îmi plăcea foarte mult de Florentin Dumitru, mai ales că ne asemănam ca statură, dar și ca post. În perioada aceea, eram fundaș și mijlocaș dreapta. Îmi plăcea foarte mult de el“, a spus Adi Popa pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Florentin Dumitru a evoluat în tricoul Stelei între 2000 și 2006, perioadă în care a reușit să cucerească de trei ori titlul de campion al României. Dumitru a jucat și pentru echipa națională a României, fiind selecționat de 17 ori, tot pe când era fotbalist la Steaua.

El a mai jucat și pentru Sportul Studențesc, Astra Ploiești, Jiul Petroșani, FC Național, Concordia Chiajna și Petrolul Ploiești. S-a retras în 2012, de la gruparea din Ploiești. Dipă retragere, a fost și director sportiv la CSA Steaua, însă și-a anunțat plecarea din Ghencea în luna august 2019.

ADVERTISEMENT

Final trist de carieră la FCSB pentru Adi Popa

Chiar dacă a fost unul dintre cei mai apreciați fotbaliști care au îmbrăcat tricoul FCSB-ului în ultimii ani, Popa nu a avut parte de o plecare lipsită de scandal. Odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, Gigi Becali l-a trecut în șomaj tehnic pe mijlocaș, iar acesta a făcut apel la Comisiile FRF.

Atât prima instanță, cât și cea pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF au respins apelul lui Popa, iar mijlocașul a rămas cu variantele Comisia de Recurs și TAS. Totuși, Becali i-a achitat fotbalistului restanțele salariale din perioada de până în pandemie.

Pe parcursul șomajului tehnic, salariul lui Popa de la FCSB a scăzut de la 15.000 de euro lunar la doar 2.340 de lei, sumă pe care o achita statul român. „Mororeta“ a devenit liber de contract la începutul lunii iulie și a început să se antreneze cu FC Voluntari, în așteptarea unei oferte bune din străinătate.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 1,67 este cota pentru “sub 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: