Fotbal intern

Ienei-Lucescu sau Steaua-Dinamo! Ce jucători voiau de la marea rivală

Luni, 1 mai, urmează un nou episod din Derby de România, Dinamo-Steaua. Sau Dinamo-FCSB. Sau... Indiferent de titulaturi, derby-ul fotbalului românesc naşte pasiuni şi orgolii....
26.04.2017 | 19:43
IeneiLucescu sau SteauaDinamo Ce jucatori voiau de la marea rivala
ADVERTISEMENT

Luni, 1 mai, urmează un nou episod din Derby de România, Dinamo-Steaua. Sau Dinamo-FCSB. Sau… Indiferent de titulaturi, derby-ul fotbalului românesc naşte pasiuni şi orgolii.

Doi dintre protagoniştii meciului de-a lungul timpului, stelistul Emeric Ienei şi dinamovistul Mircea Lucescu au vorbit despre trăirile lor în aceste întâlniri. Lăsând deoparte momentele cele mai tensionate, cele fair-play, cele mai tari amintiri, interesante sunt dezvăluirile celor doi despre jucătorii pe care şi i-ar fi dorit, fiecare dintre ei, de la marea rivală. Într-un dublu interviu pentru eusunt12.ro, Ienei şi Lucescu au făcut spectacol.

ADVERTISEMENT

“Ca jucător la Steaua, mi-aş fi dorit să-i am coechipieri pe Nelu Nunweiller, Ion Pârcălab şi Cornel Dinu. Au fost jucători imenşi. Şi nu doar fotbalişti, ci şi prieteni! Ca antrenor… e greu să dau un răspuns! Cred că Dinamo a avut o echipă superbă în 1984, când a fost eliminată greu de Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Cum nu puteam transfera jucători străini, iar noi am câştigat Cupa Campionilor în ’86 pot spune că am avut echipa perfectă!” (Emeric Ienei)

“I-aş fi vrut pe Boloni, Hagi, Balint şi Lăcătuş! Pe Boloni l-am readus în circuitul naţionalei, iar ceilalţi trei au debutat pentru România când eram selecţioner. Când Boloni a ajuns în Ghencea, Steaua avea o echipă de mingicari şi de vitezişti. Era o echipă care nu câştiga trofee, iar lumea a făcut scandal, că Boloni e lent! A fost cea mai mare investiţie! Boloni a adus echilibru şi inteligenţă în jocul Stelei! A fost decisiv pentru trofeul din ’86!” (Mircea Lucescu)