News

Ies la iveală noi detalii în cazul preotului împușcat în Lyon. Adevăratul motiv al atacului

08.11.2020 | 19:34
Ies la iveala noi detalii in cazul preotului impuscat in Lyon Adevaratul motiv al atacului
ADVERTISEMENT

Un preot ortodox de origine greacă a fost împușcat și rănit grav sâmbătă, 31 noiembrie, într-un atac comis chiar în fața unei biserici din orașul francez Lyon. O săptămână mai târziu, anchetatorii au reușit să deslușească misterul din spatele acestui incident nefericit.

Se pare că autorul nu avea motive religioase, cum s-a crezut inițial, în condițiile în care tragedia a avut loc la doar două zile după atentatul din Nisa, ci o relație de adulter. Reținut de polițiști, bărbatul de naționalitate georgiană era soțul unei rusoaice care întreținea o legătură cu victima.

ADVERTISEMENT

Interogată la rândul său, femeia a confirmat informațiile. Prin urmare, „pista teroristă este definitiv îndepărtată”, a explicat procurorul Nicolas Jacquet.

Adevăratul motiv pentru care a fost împușcat preotul grec din Lyon

S-a dovedit că era soțul unei femei care întreținea o legătură cu victima. Cercetările vor continua pentru a stabili mobilul și derularea exactă a faptelor”, a mai spus anchetatorul.

ADVERTISEMENT

Atacul comis asupra lui Nikolaos Kakavelakis în fața bisericii ortodoxe grecești din arondismentul 7 din Lyon, la două zile după atentatul din biserica din Nisa, a fost imediat perceput și condamnat atât în Franța, cât și în restul lumii, drept un nou atac terorist.

În vizită în Saint-Étienne-du-Rouvray, locul în care a fost asasinat în 2016 preotul Hamel, premierul Jean Castex a anunțat „deplina hotărâre a guvernului și a Republicii pentru a permite tuturor și fiecăruia să-și practice religia în totală securitate și în deplină libertate“.

ADVERTISEMENT

Când se vor opri aceste atacuri anticreștine? Cum a putut ajunge Franța aici?“, s-a întrebat și Nicolas Dupont-Aignan, liderul unui partid al dreptei suveraniste.

În absența unei revendicări și având în vedere personalitatea controversată a victimei, anchetatorii nu s-au grăbit să califice atacul drept un act terorist.

ADVERTISEMENT

Este de notorietate faptul că preotul avea relații conflictuale cu „trei sau patru membri ai comunității”.

ADVERTISEMENT
Tags: