Sport

Iese U Craiova din criză? Laurențiu Reghecampf, față în față cu victima preferată a Științei

U Craiova are șansa să iasă din pasa proastă în care se află. Laurențiu Reghecampf este față în față cu victima preferată a oltenilor.
09.08.2021 | 18:07
Iese U Craiova din criza Laurentiu Reghecampf fata in fata cu victima preferata a Stiintei
ADVERTISEMENT

U Craiova este fața unui nou duel în Liga 1. După victoria cu FCU Craiova 1948, FC Voluntari vine în Bănie pentru a da piept cu trupa lui Laurențiu Reghecampf. Oltenii se află într-o criză de rezultate, iar o victorie este obligatorie pentru „alb-albaștri”.

De altfel, noul tehnician așteaptă și el primul succes cu Universitatea. Până acum, „Reghe” a înregistrat un egal (0-0 cu Laci în Conference League) și o înfrângere (1-2 cu FC Botoșani). La conferința de presă premergătoare meciului, Reghecampf a anunțat că la gruparea din Bănie ar putea să mai apară câteva nume noi.

ADVERTISEMENT

U Craiova vrea să iasă din criză. FC Voluntari, victima preferată a oltenilor. Șase ani de la ultima înfrângere în campionat în fața ilfovenilor

FC Voluntari pare să fie adversarul perfect pentru Universitatea Craiova. Elevii lui Laurențiu Reghecampf au nevoie să-și refacă moralul după meciurile mai puțin reușite din ultima vreme, iar Voluntari reprezintă una dintre echipele care nu au izbutit să ia prea multe Craiovei de la revenirea în prima ligă.

Cele două formații s-au întâlnit de 17 ori, iar ilfovenii au câștigat doar de două ori. Prima dată s-a întâmplat pe 13 decembrie 2017, atunci când Adrian Bălan și Daniel Pancu punctau pentru FC Voluntari, în timp ce Nicușor Bancu reducea din diferență în ultimul minut de joc. Acesta a reprezentat singurul succes în Liga 1 pentru Voluntari în fața Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

S-a mai înregistrat o victorie în turul semifinalelor Cupei României din sezonul 2015-2016. Pe stadionul „Municipal” din Drobeta-Turnu Severin, oaspeții dădeau lovitura prin Laurențiu Marinescu. În retur, Craiova nu a mai reușit să întoarcă rezultatul, iar FC Voluntari a reușit să se califice în finala pe care a și câștigat-o în fața Astrei Giurgiu.

În ultimul meci direct, Universitatea și Voluntari au remizat, scor 1-1. Jocul s-a disputat pe 26 ianuarie 2021, iar pe băncile celor două echipe se aflau Corneliu Papură, respectiv Bogdan Andone. În turul sezonul regulat a fost 2-1 pentru Știința. Dacă este să ne uităm peste statistici, trupa lui „Reghe” are toate șansele să reușească o victorie în duelul din etapa cu numărul patru din Liga 1.

ADVERTISEMENT
  • 17 victorii – 3 egaluri – 2 înfrângeri este bilanțul Universității Craiova în fața celor de la FC Voluntari
  • 35-12 este golaverajul Științei în duelurile directe cu ilfovenii 

Laurențiu Reghecampf vrea prima victorie în calitate de antrenor al Universității Craiova. A avut o săptămână pentru a pregăti duelul cu FC Voluntari

Laurențiu Reghecampf a avut „norocul” de a avea o săptămână la dispoziție pentru a pregăti partida cu FC Voluntari. Cu toate că suflarea fotbalistică din Bănie s-ar fi bucurat să aibă mai puțin timp la dispoziție, dar să aibă șansa să se dueleze cu Anderlecht în Conference League.

ADVERTISEMENT

Spiritele sunt încinse în Bănie, mai ales că Universitatea Craiova a și pierdut ultimul meci din campionat, cel cu FC Botoșani, iar eșecul a venit chiar în fața propriilor suporteri. Totuși, oltenii sunt încrezători că pot obține toate punctele din partida cu FC Voluntari.

„Întotdeauna va fi presiune, dar mi-ar plăcea să fie acea presiune de după victorii şi nu presiunea de acum. Jucătorii trebuie să înţeleagă că sunt la o echipă foarte mare şi trebuie să avem şanse reale la titlu.

Încercăm să ridicăm ştacheta, să reparăm ce am greşit anterior, s-a lucrat la intensitate, la jocul tactic, vreau să fie activi, mai multă mişcare, să reacţionăm după ce pierdem mingea, să ne dorim în fiecare moment să câştigăm meciul.

Le-am spus jucătorilor că trebuie să ne gândim cel mai mult la ce facem noi, la jocul nostru, indiferent cu cine jucăm, deşi respect fiecare adversar, dacă nu respecţi echipa adversă îţi faci meciul greu,” a declarat Laurențiu Reghecampf înainte de Universitatea Craiova – FC Voluntari.


  • P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Voluntari: 1,65 este cota pentru “sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT