Sport

Iga Swiatek a făcut scandal la Madrid Open 2023. Ce o nemulțumește pe liderul WTA: ”Ar fi frumos ca sportul nostru să fie egal”

Chiar înainte de debutul său la Madrid Open 2023, Iga Swiatek a făcut scandal, fiind nemulțumită de diferențele care există la premii între turneele WTA și cele ATP.
27.04.2023 | 14:54
Iga Swiatek a facut scandal la Madrid Open 2023 Ce o nemultumeste pe liderul WTA Ar fi frumos ca sportul nostru sa fie egal
Chiar înainte de debutul său la Madrid Open 2023, Iga Swiatek a făcut scandal, fiind nemulțumită de diferențele care există la premii între turneele WTA și cele ATP. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La începutul lunii, liderul clasamentului WTA a luat atitudine și în privința acceptării jucătorilor din Rusia și Belarus la turnee și nu a ezitat să-i critice la scenă deschisă pe șefii tenisului mondial.

Scandal făcut de Iga Swiatek la Madrid Open 2023

Iga Swiatek este principala favorită la Madrid Open 2023 și a fost direct acceptată în turul 2, acolo unde o va întâlni pe Julian Grabher din Austria. În conferința de presă premergătoare acestui joc, poloneza a făcut scandal din cauza premiilor.

ADVERTISEMENT

Liderul ierarhiei feminine a fost deranjată după ce săptămâna trecută a încasat doar 100.000 de euro după ce a câștigat turneul WTA 500 de la Stuttgart, în timp ce Carlos Alcaraz a primit un cec de 475.000 de euro după victoria sa la ATP 500 de la Barcelona.

”Situaţia din tenis este mai bună decât în majoritatea celorlalte sporturi, dar mai sunt lucruri de făcut în ceea ce priveşte egalitatea premiilor la turneele WTA comparativ cu cele ale ATP.

ADVERTISEMENT

Turneele de Grand Slam sunt deja la acelaşi nivel, este bine, dar ar fi bine dacă WTA s-ar concentra pe acest subiect. Însă nu vreau să spun mai multe, pentru că este mult business şi uneori politică. Pot doar să spun că ar fi frumos ca sportul nostru să fie egal, mai ales că facem cam aceeaşi treabă”, a declarat Swiatek, conform site-ului sportsmax.tv.

Unde a progresat foarte mult tenisul feminin

Iga Swiatek este de părere că tenisul feminin s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, iar avantajul în acest moment față de băieți este că la jocurile fetelor este mai multă consecvență și emoție.

ADVERTISEMENT

”Tenisul masculin poate fi mai frumos de urmărit, deoarece jucătorii pot face mai multe lucruri, fiind mai puternici fizic şi biologic, dar tenisul feminin este mai coerent în ceea ce priveşte jocul.

Au fost mulți oameni care spuneau că tenisul feminin nu este consecvent, dar acum cred că suntem chiar mai consecvente decât băieții. În plus, au existat uneori mai multe emoţii, deoarece suntem femei şi arătăm ceva mai multe emoţie”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a revenit cu succes pe terenul de tenis după accidentarea suferită la Miami. Campionul de la US Open 2022 a câștigat primul turneu pe zgură al sezonului, la Barcelona, și vrea să repete performanța și la Madrid, unde este campion en-titre, după ce l-a învins în finală pe Alexander Zverev.

ADVERTISEMENT