Sporturi

Iga Swiatek, adversara lui Halep, s-a învoit de la școală pentru Roland Garros: “Şi să pierd cu Simona e frumos!”

01.06.2019 | 21:32
Iga Swiatek adversara lui Halep sa invoit de la scoala pentru Roland Garros Si sa pierd cu Simona e frumos

Pe Simona Halep o aşteaptă un meci extrem de periculos în optimi la Roland Garros. Adversara de luni, Iga Swiatek, are tot ceea ce îi trebuie pentru a o pune pe gânduri pe sportiva noastră: fizic, serviciu, retur, elanul noului val, lipsă de presiune şi, peste toate, multă minte! New York Times, L’Equipe, ziaristul WTA şi mulţi alţi jurnalişti străini au fost extrem de curioşi să o cunoască pe Iga Swiatek, calificată în optimi după ce a învins-o pe campioana olimpică Monica Puig.

Iga Swiatek s-a învoit de la liceu ca să joace la Roland Garros: “Fac şcoala în Polonia, sunt în ultimul an”

Poloneza care a împlinit 18 ani cu o zi înainte de meciul cu Puig, pe 31 mai, a venit foarte relaxată la conferinţa de presă, naturală şi extrem de nonşalantă în răspunsuri. Tinereţea îi permite să afişeze un discurs natural, fără briz-brizuri: „Să joc împotriva lui Halep e unul dintre visurile mele, nu am nimic de pierdut. Să ajung în turul 2 era obiectivul meu. Eram fericită că joc pe tabloul principal. Sunt la liceu, în Varșovia. Sunt la o școală privată, astfel că profesorii mă înțeleg. E cam greu să mă descurc cu ambele. E incredibil că am ajuns în a doua săptămână la Roland Garros. Sunt fericită că am ocazia să văd măreția jucătorilor de top și chiar să învăț de la ei. Și să pierd cu Simona e frumos.

A fost greu pentru mine să câștig acest meci. Am încercat să schimb ceva în primul set, dar nu am putut. Motivul pentru care am jucat atât de prost în primul set a fost din cauza problemelor de sănătate. În setuul 2 mi-am dat seama că nu am nimic de pierdut.

Cred că la ora actuală nu există un lider mondial constantîn tenisul feminin. Asta e bine pentru mine cred. Dacă ar fi să iau un punct forte de la Simona, acela ar fi Simona. Nu am o relație specială cu Agnieszka Radwanska. M-am întâlnit cu ea acum cinci zile și am discutat lucruri banale, nimic legat de tenis

Tags: