Sporturi

Iga Swiatek, dată în judecată după ce a câştigat Roland Garros! Care este motivul

16.10.2020 | 23:55
Iga Swiatek data in judecata dupa ce a castigat Roland Garros Care este motivul
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek, jucătoarea de tenis de 19 ani din Polonia, este chemată în instanță de către o firmă de marketing cu care a colaborat până să împlinească vârsta de 18 ani. Încetarea contractului a fost decisă de către tatăl jucătoarei, pe atunci reprezentantul ei legal.

Jucătoarea de tenis care a câștigat la Roland Garros nu se poate bucura pe deplin de cea mai importantă realizare în plan sportiv, deoarece trebuie să se pregătească pentru proces.

ADVERTISEMENT

Firma Warsaw Sports Group îi cere despăgubiri lui Swiatek în urma încetării unilaterale a contractului, susținând că ar fi trebuit să primească despăgubiri, conform legii.

Iga Swiatek, chemată în instanță de către o firmă de marketing cu care a colaborat. Jucătoarei i se cer despăgubiri

Tânăra jucătoare de tenis care a eliminat-o pe Simona Halep în „optimi” și care nu s-a oprit până nu a ridicat deasupra capului trofeul de pe zgura pariziană poate avea probleme semnificative.

ADVERTISEMENT

Putem intui faptul că premiul câștigat în capitala Franței le-a făcut mai ușuoară decizia firmei de marketing care îi cere lui Swiatek despăgubiri.

Procesul a fost intentat, iar acum așteptăm să ni se comunice primul termen. Acceptăm faptul că orice contract se încheie la un moment dat, însă suntem îndreptățiți să primim o compensație de la jucătoarea de tenis, conform legii”, a declarat Artur Bochenek, directorul executiv al WSG, pentru Super Express.

ADVERTISEMENT

Ce spune avocatul jucătoarei de tenis

Avocatul jucătoarei de tenis admite faptul că reprezentantul legal al lui Swiatek a încetat unilateral contractul, dar decizia a fost justificată, conform acestuia.

Contractul a fost reziliat unilateral din motive imputabile celor de la WSG. Firma aceasta îi solicita Igăi decontarea unor cheltuieli nejustificate, care nu aveau legătură cu antrenamentele sau turneele oficiale”, a spus Jaroslaw Chalas, apărătorul jucătoarei.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek a câștigat în toată cariera 2.9 milioane de euro, dintre care 2.2 milioane au fost câștigate în 2020. O mare parte din câștigurile polonezei provin de la turneul de Grand Slam cucerit, aproximativ 1.6 milioane de euro.

Swiatek are cel mai bun sezon din carieră, fiind în momentul de față pe locul 17 în ierarhia WTA, asta după ce anul trecut a terminat pe locul 60, iar în 2018 pe 186.

Ascensiunea polonezei este spectaculoasă, anul trecut la Roland Garros fiind eliminată chiar de Halep în optimi, iar anul acesta reușind să câștige turneul fără să piardă niciun set.

ADVERTISEMENT