Sport

Iga Swiatek dezvăluie cum a anihilat atuul Soranei Cîrstea în sfertul de la Indian Wells. ”Mă antrenez des cu băieții”

Iga Swiatek a învins-o, scor 6-2, 6-3, pe Sorana Cîrstea, la Indian Wells. Poloneza a remarcat loviturile în forță ale lui ”Sori” și a mărturisit cum le-a anihilat.
17.03.2023 | 09:52
Iga Swiatek dezvaluie cum a anihilat atuul Soranei Cirstea in sfertul de la Indian Wells Ma antrenez des cu baietii
Iga Swiatek a fost impresionată de cât de tare loveşte Sorana Cîrstea și a dezvăluit cum a anihilat acest atu al româncei. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea s-a înclinat după o oră şi 22 minute în faţa campioanei en titre de la Indian Wells, Iga Swiatek. Poloneza, numărul unu mondial, și-a continuat seria de succese în două seturi și s-a impus cu 6-2, 6-3.

Capitolul la care Sorana Cîrstea a impresionat-o pe Iga Swiatek în sferturile de la Indian Wells

Sorana Cîrstea a avut un parcurs foarte bun la turneul WTA 1000 de la Indian Wells. Mărturie stă faptul că a ajuns în premieră în sferturile de finală ale competiției.

ADVERTISEMENT

Mai mult, este pentru prima dată din 2017 încoace când izbutește să ajungă într-o astfel de fază a unui turneu de calibrul celui disputat în California.

Drumul său către finală a fost stopat de numărul unu mondial, Iga Swiatek. A fost a doua confruntare directă dintre cele două. Și dacă la Australian Open, în 2022, poloneza se impunea în trei seturi, acum a făcut-o în numărul minim. La fel cum se impusese și-n tururile precedente.

ADVERTISEMENT

Swiatek a izbutit să-și impună jocul solid, confirmând caracterizarea pe care Sorana i-o făcuse înaintea duelului. ”E o jucătoare completă, se mişcă excelent, nu are momente de cădere în meciuri, e foarte constantă.

E foarte greu să găseşti vreo slăbiciune în jocul ei. Dar cel mai mult mă impresionează modul în care se deplasează în teren. E cea mai bună, de departe, la acest capitol”, spunea Cîrstea.

ADVERTISEMENT

Numărul 1 mondial a dezvăluit însă și o altă cheie a succesului. Și anume faptul că Sorana nu și-a putut pune în valoare unul dintre atuurile importante, loviturile în forță. Capitol la care, recunoștea poloneza, jucătoarea din România a impresionat-o.

”Are lovituri foarte puternice. Mă antrenez des cu băieţi, astfel că sunt obişnuită cu mingi foarte puternice din partea opusă a terenului.

ADVERTISEMENT

E un avantaj pentru jucătoarele care lovesc atât de tare, dar, pe hardul de la Indian Wells, acest atu nu e atât de important, pentru că suprafaţa e una foarte lentă. Sunt pregătită pentru orice”, a spus poloneza, la finalul meciului câștigat în fața Soranei.

ADVERTISEMENT