Sport

Iga Swiatek, formă de excepție înaintea turneului de la Roland Garros. ”Cerul e limita”

Iga Swiatek are un sezon fenomenal în circuitul mondial WTA. Dacă se va impune și la Roland Garros, va fi al șaselea turneu consecutiv pentru poloneza de 20 de ani.
18.05.2022 | 21:34
Iga Swiatek forma de exceptie inaintea turneului de la Roland Garros Cerul e limita
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek este lidera clasamentului mondial WTA. 2022 este un an fantastic pentru jucătoarea poloneză care a câștigat ultimele cinci turnee la care a participat.

Iga Swiatek, favorita numărul 1 la Roland Garros

La doar 20 de ani Iga Swiatek a adunat deja 9 milioane de dolari din premii și opt trofee în circuitul mondial, între care și cel pus în joc de organizatorii de la Roland Garros, în 2020.

ADVERTISEMENT

Poloneza este un talent incontestabil. Este profesionistă de la 14, iar anul acesta a explodat realmente, surclasându-și adversarele, indiferent de numele acestora, sau poziția din clasament.

La sfârșitul săptămânii trecute a triumfat în turneul de 1000 de puncte WTA de la Roma și este cotată cu prima șansă și la Roland Garros, turneul de la Paris care începe peste două zile.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Polonia a acordat un interviu pentru platforma WTA Insider în care a vorbit despre aspirațiile ei și despre rutina care o ține în ”priză” în cel mai bun an al carierei.

”Nu vreau să mă gândesc la seria pe care o am, nici măcar nu vreau să încerc să îmi dau seama cum a fost posibil să câștig atât de multe meciuri la rând.

ADVERTISEMENT

Vreau să mă concentrez pe ce va fi, pe viitoarele succese, de aceea cred că cerul e limita. Dacă nu stau și analizez prea mult lucrurile salvez energie și pot fi mental în starea potrivită pentru partidele ce vor să vină”, a povestit Iga Swiatek.

De ce se teme Iga Swiatek înaintea turneului de la Roland Garros

Poloneza de 20 de ani a mărturisit pentru sursa menționată că merge la Paris plină de încredere și într- o formă sportivă cu adevărat impresionantă. Nu se teme de adversarele din teren, cât de presiunea la care este supusă după seria impresionantă de victorii din acest an.

ADVERTISEMENT

”Am avut parte de destulă presiune la turnee, cred că știu să o gestionez. E adevărat, într-un Grand Slam e și mai multă presiune, sper să nu mă copleșească.

Încerc deja să accept că nu pot câștiga la infinit, că seria pe care o am acum se va întrerupe. E foarte greu să faci lucrurile la fel de bine zi după zi, pentru că suntem oameni, nu mașini. Voi încerca să mă distanțez puțin de miza faptului că voi lupta pentru un Grand Slam”, a mai spus Swiatek.

ADVERTISEMENT
Tags: