Sport

Iga Swiatek, gest de mare campioană. Pentru ce a donat 50.000 de dolari din premiul de la Indian Wells

Câștigătoare anul trecut la Roland Garros, Iga Swiatek a făcut un gest uriaș și donează suma de 50.000 de dolari din premiul de la Indian Wells.
11.10.2021 | 19:32
Iga Swiatek gest de mare campioana Pentru ce a donat 50000 de dolari din premiul de la Indian Wells
Câștigătoare anul trecut la Roland Garros, Iga Swiatek a făcut un gest uriaș și donează suma de 50.000 de dolari din premiul de la Indian Wells. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poloneza surprindea lumea tenisului în urmă cu un an atunci când se impunea pe zgura de la Paris, după ce trecuse în optimi și de Simona Halep, și își trecea în palmares primul titlu de Grand Slam.

La 20 de ani, Swiatek este o rockeriță declarată fiind fan al trupei Pink Floyd, însă a recunoscut că înaintea meciurilor se motivează cu o melodie a celor de la Guns’N Roses.

ADVERTISEMENT

Gest superb făcut de Iga Swiatek la Indian Wells

Pe lângă faptul că este o jucătoare extraordinară și a ajuns pe locul 4 în clasamentul WTA, Iga Swiatek dă dovadă și că are o inimă mare, ea făcând un gest impresionant la Indian Wells, turneu la care s-a calificat în optimile de finală.

Jucătoarea poloneză a decis să vină în ajutorul celor cu probleme de sănătate și din premiul pe care îl va încasa la competiția din California va dona 50.000 de dolari în cinstea Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale.

ADVERTISEMENT

Această zi este sărbătorită în 10 octombrie, mulţi sportivi şi numeroase organizaţii lansând campanii de sensibilizare. Presiunea psihică la care sunt supuşi sportivii în mod regulat a fost în centrul atenţiei şi mai mult în acest an, când competițiile sportive au fost reluate în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Swiatek vrea ca lumea să ceară ajutor

”Aş spune că în sport, pentru mine, a fost întotdeauna important să folosesc acest tip de ajutor, deoarece am crezut întotdeauna că în rezistenţa mea psihică există o forţă pe care o pot folosi pe teren şi mă pot, astfel, dezvolta şi în acest mod.

ADVERTISEMENT

Dar ştiu, de asemenea, că toată lumea are căi diferite şi este minunat că ne putem alege calea, pentru că există oameni care nu au nevoie de psihologi. Este bine să rămâi cu mintea deschisă.

Dacă ai nevoie de acest tip de ajutor, atunci merită. Dacă îţi este la îndemână şi dacă eşti cu mintea deschisă, cred că te ajută foarte mult”, a declarat Swiatek, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka și Simone Biles, probleme mari cu presiunea

Poloneza a fost inspirată să facă acest gest de Venus Williams, care a lucrat împreună cu WTA pentru a înfiinţa un program de două milioane de dolari, care să ofere publicului terapie gratuită.

Duminică s-a împlinit un an de când Iga Swiatek s-a impus la Roland Garros. După succesul din capitala Franței, ocupanta locului 4 WTA a dezvăluit că folosirea unui psiholog sportiv a ajutat-o foarte mult și a spus că performanţa înregistrată la Paris s-a datorat şi psihologului sportiv Daria Abramowicz.

În ultima perioadă tot mai multe sportive au probleme din cauza presiunii psihice. Numai în acest an jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka și gimnasta americană Simone Biles, au clacat din această cauză.

ADVERTISEMENT