Sport

Iga Swiatek, în brațele lui Robert Lewandowski după titlul de la Roland Garros 2022. Declarațiile polonezei după a 9-a finală câștigată fără set pierdut. Video

Iga Swiatek își continuă parcursul senzațional și își trece în palmares al doilea titlu de Grand Slam, totul chiar sub privirile celui mai cunoscut sportiv polonez al momentului, fotbalistul Robert Lewandowski.
04.06.2022 | 19:38
Iga Swiatek in bratele lui Robert Lewandowski dupa titlul de la Roland Garros 2022 Declaratiile polonezei dupa a 9a finala castigata fara set pierdut Video
Iga Swiatek își continuă parcursul senzațional și își trece în palmares al doilea titlu de Grand Slam, totul chiar sub privirile celui mai cunoscut sportiv polonez al momentului, fotbalistul Robert Lewandowski. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului WTA a învins-o fără drept de apel pe americanca Coco Gauff, scor 6-1, 6-3, și demonstrează că este cea mai bună jucătoare din circuit.

Robert Lewandowski, alături de Iga Swiatek la al doilea titlu de Grand Slam

La finala de la Roland Garros 2022, care consemnează al doilea titlu de Grand Slam din cariera Igăi Swiatek, a asistat și marele fotbalist polonez Robert Lewandowski, care a dorit să fie alături de compatrioata sa într-un moment de excepție.

ADVERTISEMENT

După victoria lejeră reușită cu Coco Gauff, jucătoarea poloneză a urcat în tribună pentru a-și saluta oamenii din staff, dar nu mică i-a fost mirarea când acolo l-a găsit și pe fotbalistul care vrea să plece în această vară de la Bayern Munchen la FC Barcelona.

După un moment de uluială în care nu a știut cum să reacționeze, Iga Swiatek a mers și s-a îmbrățișat cu Lewandowski, în aplauzele întregii arene de la Roland Garros. Apoi, liderul WTA a coborât pe teren pentru festivitatea de premiere.

ADVERTISEMENT

Swiatek, fără set pierdut în cele 9 finale câștigate

Datorită succesului repurtat pe zgura pariziană, Iga Swiatek a înregistrat câteva recorduri fantastice. Ea a ajuns la 35 de meciuri câștigate la rând și a egalat-o pe Venus Williams într-o astfel de ierarhie în secolul 21, dar poate deveni lider solitar la următoarea competiție dacă va câștiga prima partidă.

A treia în acest clasament este Serena Williams, care a acumulat 34 de victorii la rând în 2013. Recordul absolut de succese consecutive este deținut de legendara Martina Navratilova, care a obținut 74 de victorii în 1984.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek a pierdut ultima dată pe 16 februarie, în optimi la Dubai, iar de atunci a câștigat turneele de la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros. În cadrul acestor competiții ea a jucat 33 de meciuri, iar celelalte două victorii au fost obținute în Billie Jean King Cup, cu româncele Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu.

Poloneza a câștigat ultimele nouă finale jucate și de fiecare dată s-a impus în minimum de seturi. Cu adevărat extraordinar este faptul că în niciunul dintre aceste meciuri nu a pierdut mai mult de 5 game-uri. Ea a cedat doar 34 de game-uri în cele 9 finale în care s-a impus.

ADVERTISEMENT

Mesaj de susținere pentru Ucraina

La festivitatea de premiere, Iga Swiatek a ținut să o încurajeze pe învinsa sa, Coco Gauff, a făcut o scurtă comparație cu succesul obținut în urmă cu doi ani la Roland Garros și a avut un mesaj de încurajare pentru greu încercatul popor ucrainean.

”Tocmai i-am spus lui Coco să nu plângă, iar eu ce fac acum? Vreau să te felicit, pentru că văd că progresezi de la lună la lună. Când eram de vârsta ta (n.r. – 18 ani), a fost primul an al meu în circuit și nu am avut habar de ce fac. Sunt sigură că vei găsi răspunsurile și vei găsi calea către un titlu de Grand Slam.

Vreau să mulțumesc echipei mele. Fără voi nu aș fi aici, sunt sigură de asta. Sunt foarte fericită că fiecare piesă s-a așezat la locul ei. Simt că munciți din greu, la fel ca mine, și merităm cu toții să fim aici. Vă mulțumesc pentru sprijinul vostru total, acordat indiferent de circumstanțe.

Să câștig acest titlu în urmă cu doi ani a fost uimitor, nu m-aș fi așteptat să reușesc asta vreodată, dar de această dată simt că am muncit din greu și am făcut totul pentru a ajunge aici, chiar dacă a fost dificil. Presiunea a fost mare. Le mulțumesc tuturor fanilor pentru sprijin, văd steagurile poloneze din tribune.

Vreau, în final, să transmit Ucrainei multă putere. De când am vorbit prima dată despre asta, la Doha, am crezut că următoarea dată va fi mai bine, dar încă sper și încerc să ofer sprijin”, a declarat Swiatek.

ADVERTISEMENT