Sport

Iga Swiatek, modestă după un start fulminant la Wimbledon 2022: ”Sunt departe de a fi o legendă”

Iga Swiatek domină circuitul mondial WTA cu o lejeritate debordantă, iar specialiștii o consideră deja o legendă a tenisului. Poloneza rămâne cu picioarele pe pământ.
29.06.2022 | 22:55
Iga Swiatek modesta dupa un start fulminant la Wimbledon 2022 Sunt departe de a fi o legenda
Iga Swiatek a egalat la Wimnledon un record vechi de 25 de ani, dar nu se consideră o legendă a tenisului
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek nu a avut emoții în primul tur al turneului de la Wimbledon. Meciul cu Jana Fett, sportivă venită din calificări, pe care a învins-o cu 6-0, 6-3, a însemnat a 36-a victorie consecutivă a liderei mondiale.

Iga Swiatek: ”Ele sunt legende”

Poloneza de 21 de ani nu are în acest moment nici un adversar pe măsură în circuitul mondial. Lidera WTA înșiră victoriile, iar cea din runda inaugurală de la Wimbledon a trimis-o în istoria tenisului.

ADVERTISEMENT

Swiatek a bifat a 36-a victorie consecutivă realizând cel mai lung șir de succese din acest secol, egalând-o pe Martina Hingis care obținuse la sfârșitul anilor ’90 același număr de victorii.

Specialiștii în tenis s-au grăbit să o includă pe Iga Swiatek în rândul legendelor ”sportului alb”, însă poloneza nu se consideră, încă, demnă de acest statut.

ADVERTISEMENT

”Le privesc pe Serena Williams și Venus Williams ca pe legende ale tenisului. Eu nu mă consider o legendă. Pentru mine, legendele reprezintă jucătorii care au fost cei mai buni din toată istoria tenisului, așa că sunt încă departe de asta.

Pentru mine, este incredibil să experimentez o astfel de serie, reflectă toată munca pe care o depunem în fiecare meci. Mă bucur că mi-am arătat consecvența, asta a fost întotdeauna scopul meu”, a declarat Swiatek, pentru tennisactu.net.

ADVERTISEMENT

Cele două uriașe sportive pe care poloneza le consideră adevărate legende ale tenisului feminin mondial, Serena Williams și sora ei Venus, au legat câte 34, respectiv 35 de victorii consecutive în cariere.

Iga Swiatek are șansa să ducă acest record la un nou nivel

Joi, Iga Swiatek o va întâlni pe jucătoarea din Țările de Jos, Lesley Pattinama Kerkhove, în turul secund al turneului de la All England Club.

ADVERTISEMENT

Kerkhove, locul 138 WTA, a aces pe tabloul principal din postura de luckyloser și este o jucătoare de calibru mult prea mic în comparație nu numărul 1 mondial.

Poloneza este mare favorită, iar o nouă victorie va duce recordul meciurilor câștigate consecutiv la 37, fiind singura sportivă din lume care atinge această bornă.

Swiatek, deși nu a participat la turnee pe iarbă, anterior prezenței la Wimbledon, este favorita numărul 1 a competiției și fiecare succes va însemna o nouă bornă istorică în clasamentul victoriilor consecutive.

ADVERTISEMENT