Simona Halep

Iga Swiatek, neputincioasă în fața Simonei Halep: ”Nu am putut să mă adaptez”

14.02.2021 | 13:40
Iga Swiatek neputincioasa in fata Simonei Halep Nu am putut sa ma adaptez
ADVERTISEMENT

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek a mărturisit că știe unde a pierdut meciul cu Simona Halep, din optimile de finală de la Australian Open 2021, și s-a arătat dezamăgită de eliminare.

Halep a ajuns în sferturi după ce a trecut de Iga Swiatek, scor 3-6, 6-1, 6-4, luându-și astfel revanșa după înfrângerea de anul trecut de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Campiona noastră are o misiune foarte dificilă în faza următoare unde o va întâlni pe Serena Williams, cea care a trecut în optimi de Aryna Sabalenka, scor 6-4, 2-6, 6-4.

Cum a învins-o Simona Halep pe Iga Swiatek

”Sunt puţin dezamăgită. Primul set a mers bine, chiar dacă nu ca la Paris. Şi-a schimbat tactica, a folosit mai mult top spin şi nu am putut să mă adaptez”, a declarat Iga Swiatek a conferința de presă de după meciul cu Simona Halep.

ADVERTISEMENT

”Am pierdut energie şi nu am mai putut da replica. Ăsta este tenisul. Loviturile ei au fost mai puternice decât la Paris, a scos mai multe mingi din defensivă. În setul doi am greşit mult”, a mai spus jucătoarea poloneză.

La scurt timp după ce Simona Halap s-a impus în fața polonezei Iga Swiatek, fostul mare tenismen Mats Wilander a făcut o analiză a întâlnirii și a lăudat-o pe româncă pentru forța arătată pe teren.

ADVERTISEMENT

Imediat după victoria cu Iga Swiatek, care a însemnat succesul cu numărul 100 pentru ea în turneele de Grand Slam, Halep a dezvăluit că se simte puțin obosită și a anunțat că nu va sărbători cu ciocolată această calificare.

Deși a avut un start ezitant și a pierdut primul set al întâlnirii cu Iga Swiatek, Simona Halep și-a revenit rapid din startul manșei secunde și nu i-a mai dat nicio șansă polonezei, prestația sa fiind lăudată de presa internațională.

ADVERTISEMENT

Serena Williams a declarat că așteaptă cu încredere revanșa în fața Simonei Halep, după ce românca a învins-o în ultimul meci direct, în finala de la Wimbledon 2009, atunci când a cucerit al doilea și ultimul său titlu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT