Sporturi

Iga Swiatek, trimisă înapoi la școală de Simona Halep: “Una e s-o vezi la TV și alta e să joci contra ei! Sper să câștige iar Roland Garros”

03.06.2019 | 21:22
Iga Swiatek trimisa inapoi la scoala de Simona Halep Una e so vezi la TV si alta e sa joci contra ei Sper sa castige iar Roland Garros

Poloneza Iga Swiatek are toate motivele să nu uite curând participarea sa la primul turneu de Grand Slam, pe zgura pariziană de la Roland Garros. La cei 18 ani împliniţi chiar în timpul turneului, pe 28 mai, Iga Swiatek este foarte mulţumită pentru că a reuşit să atingă faza optimilor de finală şi nu are nici un fel de supărare pentru că a pierdut la un scor zdrobitor în faţa Simonei Halep, în faţa căreia a luat un singur game în tot meciul.

Iga Swiatek o laudå pe Simona Halep şi cred că va câştiga din nou Roland Garros

Swiatek consideră că are foarte multe de învăţat prin participarea la acest Grand Slam şi din lecţia de tenis primită de la Simona Halep. “Când eram copil o priveam la televizor și acum am jucat cu ea. Sper să câştige din nou Roland Garros la felul în care joacă.  M-a surprins teribil prin faptul că eu pregăteam acțiunea într-un anumit fel și ea îmi răspundea exact invers la ce mă așteptam. Nu eram pregătită pentru astfel de răspunsuri și nu am știut cum să le fac față. 

Nu mi-a ieșit jocul absolut deloc în acest meci. Poate și emoția de a juca pentru prima dată în viața mea pe o arenă cum e Philippe Chatrier. E clar că nu mai reușeam nici măcar să pun mingtea în teren. Cred că am fost și foarte stresată, dar din toate înveți și sunt convinsă că data viitoare va fi mult mai bine. Admir la Simona Halep faptul că are foarte multă răbdare şi asta trebuie să fac şi eu ca să progresez.

Iga Swiatek după meciul cu Simona Halep. Una e să o vezi la TV şi alta e să joci cu ea

Poloneza e foarte mulţumită de ce a realizat la Roland Garros

Acum trebuie să mă întorc la şcoală, unde am de dat vreo şase teste pentru a trece în ultimul an. Şi în acelaşi timp trebuie să încep şi antrenamentele pe iarbă, pentru că sper să fiu acceptată la Wimbledon. De acolo am amintiri foarte frumoase, pentru că am ieşit campioană la junioare. 

Plec acasă foarte mulţumită de ce am realizat. La început eram foarte stresată, dar totuşi mi-am făcut jocul şi am câştigat. În turul trei a fost ceva fantastic să câştig după ce pierdusem primul set cu 6-0. A fost extraordinar. Acum, cu Simona nu am mai găsit răspuns, însă tot am învăţat foarte multe. Aşa că pot spune că prezenţa la Roland Garros mă va ajuta foarte mult să merg înainte pe drumul meu”.

Tags: