Sport

Iga Swiatek a tremurat pentru calificare în meciul cu Sorana Cîrstea: ”Oricât de tare serveam, returul venea la fel”

Iga Swiatek s-a calificat în sferturi la Australian Open 2022 după un meci intens cu Sorana Cîrstea, iar la final a avut numai cuvinte de laudă pentru româncă.
24.01.2022 | 13:26
Iga Swiatek a tremurat pentru calificare in meciul cu Sorana Cirstea Oricat de tare serveam returul venea la fel
Iga Swiatek s-a calificat în sferturi la Australian Open 2022 după un meci intens cu Sorana Cîrstea, iar la final a avut numai cuvinte de laudă pentru româncă. Sursă foto: L'Equipe
ADVERTISEMENT

Poloneza s-a impus cu 5-7, 6-3, 6-3 într-un meci cu multe breakuri și răsturnări de situație care a durat aproximativ două ore și jumătate.

România rămâne fără reprezentată la primul turneu de Grand Slam al anului, după ce și Simona Halep a părăsit competiția în optimi.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek pusă în mare încurcătură de Sorana Cîrstea

La finalul întâlnirii cu Sorana Cîrstea, vizibil emoționată, Iga Swiatek a izbucnit în lacrimi de bucurie. De altfel, la interviul oferit chiar pe Margaret Court Arena, favorita 7 de la Melbourne a dezvăluit cât de greu i-a fost să se impună în fața jucătoarei noastre.

”Meciul ăsta a necesitat atât de multă energie, mă bucur că voi, publicul, mi-aţi dat această energie. Am început fără să fiu în ritm. După primul set, tremuram.

ADVERTISEMENT

Nivelul meu de stres a fost foarte sus, am avut emoţii. Pentru mine, o săptămână fără să plâng nu e o săptămână normală, trebuie să vă obişnuiţi cu asta”, a declarat Swiatek.

Poloneza s-a plâns de agresivitatea Soranei

Recunoscută în circuit pentru faptul că îi place tenisul ofensiv, poloneza a recunoscut că de această dată a întâmpinat probleme în a-și face jocul și asta deoarece Sorana a ținut-o foarte bine în spatele terenului.

ADVERTISEMENT

”Când am iniţiativa, când intru în teren, am o senzaţie bună. Suprafaţa mă ajută, dar Sorana a fost foarte agresivă şi m-a împins mult în spate. A pus multă presiune pe mine, a returnat din interiorul terenului de multe ori.

A trebuit să servesc bine şi să fiu gata când venea returul. Chiar dacă am servit cu 180 km/h, returul venea de la ea la fel de tare. A trebuit să stau pe vârfuri şi să încerc să profit de orice ocazie”, a încheiat Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT

Swiatek a explodat la Roland Garros 2020

Aflată în premieră în sferturi de finală la Australian Open, Iga Swiatek așteaptă acum să vadă cu cine va juca în această fază. Adversara se va alege în urma meciului dintre bielorusa Aryna Sabalenka și estona Kaia Kanepi.

La doar 20 de ani, Swiatek este una dintre cele mai importante tinere jucătoare care a ajuns în topurile tenisului feminin. Ea a explodat în 2020, la Roland Garros, acolo unde venind de nicăieri a reușit să câștige trofeul, după ce în optimi o învingea extrem de clar pe Simona Halep.

De atunci a mai reușit să-și treacă în cont două trofee, anul trecut la Adelaide și Roma, plus o finală de dublu la French Open tot în 2021. Poloneza, fiica fostului canotor Tomasz Swiatek participant la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, este antrenată de Tomasz Wiktorowski.

ADVERTISEMENT