Sport

Iga Swiatek, surpriză după titlul câștigat la US Open 2022. Ce i-au pus americanii în trofeu. Video

Noua campioană de la US Open, răsfățată de organizatori. Iga Swiatek a avut parte de o surpriză inedită în trofeul cucerit.
11.09.2022 | 17:50
Iga Swiatek surpriza dupa titlul castigat la US Open 2022 Ce iau pus americanii in trofeu Video
Iga Swiatek a câștigat în premieră US Open. În trofeul oferit de organizatori a găsit o surpriză. Sursa foto: femcialis.com
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek a câștigat conform așteptărilor ultimul turneu de Grand Slam al anului 6-2, 7-6 cu Ons Jabeur. La conferința de presă poloneza a avut parte de o surpriză, ascunsă în trofeu.

Cel mai ”dulce” trofeu cucerit de Iga Swiatek

Liderul mondial WTA este noua campioană de la Flusing Meadows. Iga Swiatek s-a impus în premieră la US Open, iar la final organizatorii i-au făcut o surpriză.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă de după finala pe care a câștigat-o cu 6-2, 7-6 în fața sportivei din Tunisia Ons Jabeur, poloneza a fost îndemnată să verifice interiorul trofeului.

Deși a ezitat la început, reacția polonezei a fost pe măsura așteptărilor celor care au pregătit momentul. În interiorul trofeului jucătoarea de tenis a găsit o prăjitură Tiramisu.

ADVERTISEMENT

Poloneza și-a făcut un obicei din a verifica interiorul trofeelor pe care le câștigă în turneele din circuitul mondial, însă până la New York nu a găsit niciodată nicio surpriză.

Conform wtatennis.com cea mai bună jucătoare din lume și-a explicat în mai multe rânduri gestul sperând să găsească ceva dulce. Până la New York a fost mereu dezamăgită, astfel că organizatorii i-au oferit prăjitura la care visa.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek are de două ori mai multe puncte decât principalele urmăritoare în clasamentul WTA

Jucătoarea poloneză de 21 de ani traversează o perioadă excepțională din punct de vedere sportiv. Anul 2022 l-a dominat categoric iar acest lucru se vede și în clasamentul WTA.

Iga Swiatek este lider autoritar în ierarhia mondială, cu 10.365 (cu tot cu punctele câștigate la US Open), dublu față de a doua clasată începând de luni, Ons Jabeur, care a acumulat 5.090 de puncte după finala de la Flushing Meadows.

ADVERTISEMENT

Numai anul acesta poloneza a câștigat 7 turnee din circuitul mondial, performanță nemaiîntâlnită din 2014 încoace. Atunci Serena Williams reușea să se impună de tot atâtea ori în competițiile WTA. Americanca și-a anunțat retragerea după turneul de la New York.

ADVERTISEMENT