Sporturi

Igor Andreev, la munca de jos! Căpitanul model al Rusiei: a fost personal să racordeze rachetele în Cluj. EXCLUSIV

08.02.2020 | 12:21
Igor Andreev la munca de jos Capitanul model al Rusiei a fost personal sa racordeze rachetele in Cluj EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Igor Andreev, căpitanul nejucător al Rusiei, nu are probleme să muncească în plus pentru succesul echipei sale în Fed Cup. Și chiar a fost personal în Cluj-Napoca pentru racordarea rachetelor pentru Alexandrova și compania.

Igor Andreev, la munca de jos! A fost personal să racordeze rachetele în Cluj

FANATIK a aflat în exclusivitate că mașina rușilor pentru racordat rachete a ajuns cu întârziere, iar Igor Andreev a dorit ca jucătoarele sale să aibă toate condițiile la sesiunile de pregătire premergătoare confruntării cu România. Și a mers personal cu rachetele elevelor

ADVERTISEMENT

Este cu atât mai surprinzător că Andreev a fost cel care a mers într-un magazin de specialitate când Rusia a ajuns la antrenamentele pentru întâlnirea de Fed Cup pentru că, în mod normal, un oficial sau orice antrenor din staff-ul său ar fi putut s-o facă.

Dar Igor Andreev este atent la orice detaliu, așa cum a arătat-o în aceste zile la Cluj. Urmărește fiecare mișcare a Alexandrovei, a Kudermetovei sau a Blinkovei, fie pentru i s-a părut că ar fi trebuit să lovească altfel sau pentru a o felicita.

ADVERTISEMENT

Drumul personal pentru racordarea rachetelor nu este un caz singular în această săptămână. Căpitanul-nejucător al Rusiei nu este deranjat să care și mingile înainte de antrenamente, încă un moment în care a uimit, în mod normal sparring-partner-ul sau jucătoarele ocupându-se cu astfel de lucruri.

Andreev, din 2018 căpitan-nejucător al Rusiei

Andreev i-a luat locul Anastasiei Myskina în echipa de Fed Cup începând cu 2018, când Rusia juca baraj pentru a nu retrograda în grupa euro-africană, pentru prima oară din 1997 încoace. Și Rusia a mers din ce în ce mai bine din acel moment, cu jucătoare constante între primele 50 ale lumii.

ADVERTISEMENT

Igor a fost și un fost mare jucător al Rusiei, ajungând în top 20 ATP. Totuși, a fost măcinat de multe accidentări și a hotărât să se retragă din circuitul ATP în 2013. Andreev a ajuns în sferturi la Roland Garros pe zgură, suprafața lui favorită. Tot pe zgură a reușit să-l învingă și pe Rafa Nadal, în 2005, la Valencia.

Ce a urmat însă pentru spaniol după această înfrângere? Primul Roland Garros câștigat chiar în acel an și apoi încă 11 French Open, un record imposibil de bătut în următorii 50 de ani.

ADVERTISEMENT