News

Igor Dodon, prima reacție după reținere: ”Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă”. Critici la adresa Maiei Sandu

Reținut marți, 24 mai, pentru 72 de ore, Igor Dodon a avut prima reacție publică. Fostul președinte din Republica Moldova acuză jocuri politice și spune că i s-a făcut un ”dosar cusut cu ață galbenă”.
25.05.2022 | 09:12
Igor Dodon prima reactie dupa retinere Acesta e un dosar politic cusut cu ata galbena Critici la adresa Maiei Sandu
Prima reacție a lui Igor Dodon după reținere: ”E un dosar politic cusut cu aţă galbenă”. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut marți pentru 72 de ore. Acesta e acuzat de trădare de patrie şi corupție.

Prima reacție a lui Igor Dodon după reținere: ”E un dosar politic cusut cu aţă galbenă. O judecată necontrolată politic îmi va da dreptate”

Într-o primă reacție oficială, apărută pe Facebook, fostul lider de la Chișinău afirmă că dosarul său este unul politic, nefiind prima dată când consideră că a devenit ”ţinta unei justiţii regizate şi dirijate politic”.

ADVERTISEMENT

Igor Dodon e convins că o judecată fără influențe politice îi va da dreptate și îl va scoate de după gratii.

”Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției.

Stimați cetățeni, vreau să vă asigur că pentru fiecare element care prezintă interesul procurorilor eu am explicațiile și justificările necesare, pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate. Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate”, apare într-o postare pe contul de Facebook al lui Dodon.

ADVERTISEMENT

Igor Dodon, critici la adresa Maiei Sandu

De atacurile lui Dodon nu au scăpat nici Maia Sandu și actuala conducere a Republicii Moldova.

”Eu înțeleg foarte bine graba cu care guvernarea a decis să mă ancheteze și să mă rețină. Eu nu mă voi lega de simbolismul acestei zile, ci voi privi lucrurile într-un context mai larg.

Maia Sandu și PAS nu pot deloc gestiona situația economică și socială din țară. Asta o înțelege toată lumea, chiar și cei din PAS.

ADVERTISEMENT

Totul se scumpește, totul se dărâmă, tinerii continuă să emigreze, popularitatea guvernării iarăși a început să scadă, iar partenerii externi le cer să facă cedări serioase privind suveranitatea țării și privind securitatea economică. Totodată, cetățenii se arată tot mai indignați de aceste crize în lanț, ei nu vor ca Moldova să fie parte a conflictului militar și sunt gata să iasă la proteste masive, pentru a cere încetarea acestor ‘vremuri nebune’ și pentru a cere revenirea la normalitate”, mai spune Dodon.

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în Republica Moldova, din noiembrie 2020, în fața candidatei pro-europene Maia Sandu care a obținut 57,75% din voturi.

Fostul președinte al republicii Moldova a fost reținut, marți, pentru 72 de ore. După aproape 11 ore de percheziții, Igor Dodon a fost scos în cătușe din vila sa și plasat în detenție preventivă.

Purtătoarea de cuvânt a procuraturii moldovene a precizat că la percheziții au fost descoperite sume de peste 600.000 de lei și peste 17.000 euro.

ADVERTISEMENT