Sport

Flavius Stoican a găsit al doilea fundaș central pentru Dinamo. Are 32 de ani și a mai jucat la două formații din Liga 1. Exclusiv

Igor Jovanovic, 32 de ani, este următorul stoper pe care Flavius Stoican vrea să-l aducă la Dinamo după veteranul Răzvan Patriche de la Academica Clinceni. Croatul a jucat până în vară la Astra Giurgiu.
12.01.2022 | 16:49
Flavius Stoican a gasit al doilea fundas central pentru Dinamo Are 32 de ani si a mai jucat la doua formatii din Liga 1 Exclusiv
Igor Jovanovic va face cuplu cu Răzvan Patriche în defensiva pe care Flavius Stoican o vrea la Dinamo pentru partea a doua a sezonului
ADVERTISEMENT

Dinamo încearcă să se întărească pentru partea a doua a sezonului. După instalarea lui Flavius Stoican a reușit să-l transfere pe căpitanul Clinceniului, Răzvan Patriche, dar mai e nevoie de alte achiziții.

Igor Jovanovic e alegerea lui Flavius Stoican pentru al doilea fundaș central al lui Dinamo. Va veni liber de contract din Lituania

Dinamo nu arată deloc bine nici sub comanda lui Stoican. A pierdut primul meci amical din acest an, 0-2 cu CS Mioveni, o partidă disputată la Buftea, unde argeșenii sunt în cantonament.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, la cum arată Dinamo, e nevoie de întăriri. Se știa asta, a spus-o și Stoican la conferința de prezentare, iar până acum Dinamo nu a prea putut aduce jucători și pentru că nu a eliberat „schema financiară”. În traducere, nu au plecat încă aceia care nu mai sunt doriți.

Au fost anunțați oficial, la capitolul achiziții, Răzvan Patriche, care a reziliat cu Clinceniul, și Marius Tomozei, care s-a despărțit de UTA. Stoican a cerut încă un fundaș central cu experiență și e foarte aproape să-l primească.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, acesta este Igor Jovanovic, 32 de ani, care a jucat la Astra Giurgiu până vara trecută. Transferul lui Jovanovic e o chestiune urgentă, el urmând să-și rezolve situația de la Suduva, din Lituania, și să vină liber de contract la Dinamo.

Igor Jovanovic are atuurile pe care le caută Stoican: talie, experiență și cunoaște bine Liga 1. A mai jucat la Sepsi și Astra

În mod normal Jovanovic nu va avea nicio problemă pentru a se despărți de Suduva. Mariajul său cu lituanienii nu a funcționat așa cum și-ar fi dorit, el jucând doar 7 meciuri în 2021. A fost și accidentat o perioadă, dar acum e apt fizic.

ADVERTISEMENT

Igor Jovanovic are atuurile pe care Flavius Stoican le caută la cel care să facă pereche cu Răzvan Patriche în centrul defensivei lui Dinamo. Croatul are talie, 1.86 metri, e un jucător cu multă experiență, dar cunoaște foarte bine și Liga 1.

Jovanovic a jucat 35 de meciuri pentru Sepsi în sezonul 2018/2019, iar în campionatul trecut a evoluat pentru Astra Giurgiu. S-a remarcat prin forță și un bun joc de cap.

ADVERTISEMENT

Probabil că o vorbă bună pentru venirea lui Jovanovic la Dinamo a pus și Mihai Matei, actualul oficial al „câinilor”, care a lucrat alături de Igor la Giurgiu în sezonul precedent.

Flavius Stoican e convins că poate să salveze Dinamo de la retrogradare

Noul antrenor al lui Dinamo a venit cu un optimism incredibil la această provocare. Deși situația roș-albilor este foarte grea, nu doar în clasament, ci și în privința lotului, Stoican crede că va reuși să salveze echipa de la retrogradare dacă i se fac achizițiile dorite.

Oamenii nu mai au răbdare nici dacă vine Mourinho. Gândul nostru trebuie să fie doar la fotbal. Fotbal, fotbal și numai fotbal.

În ciuda diferenței de puncte, nu este diferență de valoare între lotul lui Dinamo și loturile echipelor cu care ne batem să ne salvăm de la retrogradare decât, poate, în favoarea noastră”, a declarat Flavius Stoican.

În acest moment, ca veniri certe nu sunt decât Patriche și Tomozei, dar discuțiile sunt intense pe mai multe piste ce urmează a se concretiza zilele următoare. Oricum, perioada oficială de transferuri în Liga 1 se deschide pe 18 ianuarie.

  • 200.000 de euro este cota actuală a lui Igor Jovanovic, de 3 ori mai mică decât atunci când juca sub comanda lui Eugen Neagoe la Sepsi
  • 1 gol și o pasă de gol are croatul în cele 49 de meciuri jucate în România pentru Sepsi și Astra. A înscris în Viitorul – Sepsi 2-3, pe 20 octombrie 2018
ADVERTISEMENT