Sport

Igor Surkis a dezvăluit cine l-a propus pe Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. ”Mi-a dat telefonul lui”

Mircea Lucescu e din nou pe cai mari în Ucraina după ce a realizat eventul cu Dinamo Kiev, încă din primul an de contract.
22.05.2021 | 17:40
Igor Surkis a dezvaluit cine la propus pe Mircea Lucescu la Dinamo Kiev Mia dat telefonul lui
Mircea Lucescu face eventul cu Dinamo Kiev
ADVERTISEMENT

Antrenorul român e pus pe fapte mari la Kiev și nu are de gând să se retragă prea curând din activitate, iar acest lucru îl bucură pe finanțatorul echipei, Igor Surkis.

Acesta din urmă a dezvăluit recent că atunci când i-a fost propus Mircea Lucescu, a avut o doză semnificativă de îndoială din cauza trecutului său la Șahtior Donețk.

ADVERTISEMENT

Un amical între Turcia și Ucraina l-a adus pe Lucescu în vederile lui Surkis

Finanțatorul campioanei Ucrainei a povestit presei din țara lui cum a ajuns Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, lucru de neimaginat datorită celor 12 ani pe care i-a petrecut antrenorul român în curtea marii rivale din Donețk.

”Un ziarist, Igor Țîganik, mi-a spus că lui Lucescu îi plac jucătorii tineri de la noi. Se întâmpla la un amical cu naționala Turciei, de la Harkov. Tot el mi-a dat telefonul lui când a plecat de la naționala Turciei.

ADVERTISEMENT

M-am întrebat cum aș putea colabora cu cineva care a stat 12 ani la Șahtior, dar apoi mi-am amintit de ce mi-a zis Lobanovski: ‘uită-te la tabelă, atunci vezi dacă lucrurile merg prost’”, a povestit Surkis.

Numirea lui Mircea Lucescu pe banca lui Dinamo Kiev s-a dovedit mai mult decât inspirată. Echipa patronată de Igor Surkis a triumfat atât în campionat, cât și în Cupă.

ADVERTISEMENT

Titlul câștigat anul acesta a fost primul pentru Dinamo Kiev din 2016 încoace, perioadă în care a stat mereu în umbra celor de la Șahtior Donețk.

Cu cine îl compară Igor Surkis pe Mircea Lucescu

Dacă numele Lucescu a fost, cândva, un veritabil coșmar pentru finanțatorul lui Dinamo Kiev, acum românul este comparat cu legendarul Valeri Lobanovski.

ADVERTISEMENT

”Am adus un om foarte înțelept, cu un comportament ireproșabil. Nu a insultat fanii, indiferent de situație. De aceea și are succes. Lucescu a reuşit ceea ce doar marele Valeri Lobanovski a putut la timpul lui.

I-a unit pe toţi cei din jur, bucătari, cei care spală hainele, maseuri. A făcut asta cu toţi cei care lucrează la baza clubului și vorbim de 200 de oameni. A venit cu o formulă prin care, dacă există bonusuri, va fi motivat fiecare angajat. Se văd rezultatele din moment ce există un stimulent financiar pentru fiecare om în parte. 

Mircea Lucescu e foarte plăcut şi respectat. El îi mulţumeşte de 10 ori chelnerului care îi serveşte masa de prânz, la fel face şi cu fata care îi schimbă farfuria. Nu face diferențe”, a mai spus Igor Surkis.

ADVERTISEMENT
Tags: