Sport

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev consideră că președintele Rusiei, Vladimir Putin, suferă de schizofrenie. E singura explicație pentru crimele odioase pe care le-a săvârșit în Ucraina”

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, consideră că președintele Rusiei, Vladimir Putin, suferă de schizofrenie. E singura explicație pentru crimele odioase pe care le-a săvârșit în Ucraina.
29.04.2022 | 09:50
Igor Surkis patronul lui Dinamo Kiev considera ca presedintele Rusiei Vladimir Putin sufera de schizofrenie E singura explicatie pentru crimele odioase pe care lea savarsit in Ucraina
Igor Surkis e patronul lui Dinamo Kiev de 20 de ani. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Armata rusă a comis numeroase atrocități în timpul invaziei din Ucraina, care au fost îndreptate împotriva civililor, iar SUA îi acuză de genocid.

Patronul lui Dinamo Kiev, uluit de ce face Vladimir Putin în Ucraina

Igor Surkis a oferit un interviu în presa din Croația, unde a vorbit despre războiul din Ucraina: „Nu știu de ce face Vladimir Putin asta. Conducerea Ucrainei încearcă să negocieze, iar ei ucid oameni nevinovați. Schizofrenie, nu am altă explicație.

ADVERTISEMENT

Luptăm pentru libertatea noastră, avem un președinte curajos și sunt sigur că vom câștiga. Războiul e prezentat destul de realist în presa europeană. Dar aș spune că realitatea este chiar și mai rea și mai grea”.

Surkis a dezvăluit că locuiește la doar zece kilometri de localitatea Bucha, lângă Kiev, unde rușii au făcut un adevărat masacru și au omorât sute de civili: „Casa mea este la zece kilometri de Bucha, acolo s-au întâmplat lucruri groaznice. Au venit și au ucis civili, mi-au atacat patria”.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri e convins că Rusia nu mai dorește doar anexarea Donbas-ului, iar ținta este ocuparea întregii țări: „Anterior, nu aveam suficientă artilerie pentru a ne putea apăra și contracara eficient. Au vrut să ia doar Donbas-ul, acum vor toată Ucraina”, a declarat Igor Surkis într-un interviu în presa din Croația.

Igor Surkis, recunoscător cluburilor care au jucat meciuri caritabile cu Dinamo Kiev: „Este foarte important pentru Ucraina!”

Igor Surkis a ținut să mulțumească tuturor celor care au dat o mână de ajutor pentru organizarea meciurilor caritabile de ajutorare a refugiaților din Ucraina: „Acesta este un nou pas pentru a ajuta Ucraina. Să fim serioși: băieții noștri pot aduce un beneficiu maxim țării doar jucând fotbal. Dinamo are o reputație importantă în Europa, e un nume, un brand de care fanii din Europa sunt interesați.

ADVERTISEMENT

Meciurile caritabile ale lui Dinamo au două scopuri: să atragă și mai mult atenția asupra războiului din Ucraina, să se scrie și să se vorbească în Europa și mai mult despre război, iar fanii să vină la stadioane și să-și exprime susținerea pentru Ucraina, arătându-le astfel guvernelor lor că noi avem nevoie de ajutor.

Al doilea obiectiv este să strângem bani și ajutoare pentru Ucraina, pentru că sprijinul economic este extrem de important într-un război la scară largă. Am organizat cât mai multe meciuri amicale, într-o perioadă scurtă de timp.

ADVERTISEMENT

Clubul nostru le mulțumește tuturor echipelor care au acceptat să joace cu Dinamo Kiev în acest turneu caritabil, președinților federațiilor, președinților de club, presei – cu toții sunt de partea noastră. Le suntem recunoscători pentru înțelegere și ajutor. Ce au făcut este foarte important pentru Ucraina!”, a declarat Igor Surkis, conform sport.ua.

ADVERTISEMENT