Fotbal intern

Igrasie şi gunoaie! Imagini şocante de la Sibiu. Cum arată acum stadionul care trebuie să fie gata în 10 zile. Foto

Igrasie si gunoaie Imagini socante de la Sibiu Cum arata acum stadionul care trebuie sa fie gata in 10 zile Foto
ADVERTISEMENT

Stadionul „Municipal” din Sibiu a intrat din acest sezon în reabilitare, după ce echipa locală FC Hermannstadt a reușit promovarea în Liga 1 Betano. Chiar dacă se spera ca trupa nou-promovată să poată juca meciurile de pe teren propriu pe arena din Parcul Sub Arini, lucrările sunt într-o întârziere mare. Termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor la arena veche de aproape un secol este 15 martie. Cu toate acestea, lucrările care au costat peste 2 milioane de euro sunt departe de a fi gata. Astfel, arena sibiană nu are absolut nicio șansă să găzduiască meciuri în acest sezon de Liga 1 Betano.

Cum arată lucrările pe Stadionul Municipal din Sibiu

Jurnaliștii locali de la Tribuna.ro au făcut un reportaj de la fața locului, ocazie cu care au putut să vadă stadiul lucrărilor de la stadion. Cum speranța ar fi fost ca arena să poată găzdui meciuri din această primăvară, o dată cu începerea play-out-ului, sibienii au fost extrem de dezamăgiți de ceea ce au găsit. Astfel, interiorul stadionului le-a oferit numeroase surprize neplăcute. Pereții de la vestiarele unde se schimbă jucătorii în timpul antrenamentelor de la Sibiu erau pline de igrasie. De asemenea, tunelul de acces pe gazon era inundate, urmele nivelului apei sunt încă vizibile.

ADVERTISEMENT

Mai mult, peisajul din zona birourilor și a sălii de protocol este unul foarte trist. Asta pentru că obiectele din interior nu au fost deloc protejate în timpul lucrărilor, au fost acoperite de un strat gros de praf și în continuare în aceste încăperi sunt grămezi de moloz și de materiale de construcții.

Camera de protocol a Stadionului Municipal din Hermannstadt arată groaznic, cu două săptămâni înainte de termenul de finalizare. *foto: tribuna.ro

Stadionul le-a dat bătăi de cap celor de la FC Hermannstadt

Din pricina faptului că nu au avut condițiile necesare pentru Liga 1 Betano, sibienii au fost nevoiți să joace tot sezonul în „deplasare”. În prima parte a sezonului, FC Hermannstadt a evoluat mai întâi la Târgu Mureș, pentru ca în 2019 să se mute pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Într-un clasament al echipelor de pe teren propriu, FC Hermannstadt se află pe locul 9, cu 5 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri.

ADVERTISEMENT
  • 1927 este anul în care a fost dat în folosință Stadionul Municipal din Sibiu
  • 14.200 este capacitatea arenei din Parcul de Sub Arini
Tags: