Life

Igredientul care strică tot gustul sarmalelor. Gospodinele fac mereu această greșeală

Ingredientul care nu trebuie pus niciodată în compoziția sarmalelor. Multe gospodine nu-și dau seamă că fac această greșeală și schimbă gustul preparatului.
21.01.2025 | 17:36
Igredientul care strica tot gustul sarmalelor Gospodinele fac mereu aceasta greseala
Igredientul care strică gustul sarmalelor. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sarmalele tradiționale, servite cu mămăligă caldă și smântână, sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor, dar și din zilele obișnuite. Sunt îndrăgite de toată lumea pentru gustul lor autentic, dar un ingredient anume le poate strica savoarea. Care e ingredientul care le strică gustul sarmalelor?

Ingredientul care strică gustul sarmalelor. Ce să nu pui niciodată în compoziție

Specialiștii în gastronomie au identificat ingredientul care nu ar trebui să se regăsească niciodată în compoziția sarmalelor. Este vorba de ou. Cum le alterează gustul?

ADVERTISEMENT

Deși multe gospodine folosesc oul pentru a lega mai bine umplutura, acesta face ca sarmalele să devină prea dense și să își piardă din finețe, potrivit romaniatv.net. Mai mult, textura devine compactă și greoaie, iar gustul specific al cărnii este alterat.

Așadar, ar fi mai bine să nu adaugi ou în compoziția sarmalelor ca să iasă cât mai delicioase.

ADVERTISEMENT

Pentru o textură perfectă, experții recomandă să pui câteva linguri de apă rece sau un praf de mălai în carnea tocată. În acest fel, poți lega compoziției fără să-i altereze gustul.

Dacă vrei să gătești cele mai bune sarmale și să obții acel gust autentic tradițional, specialiștii vin cu o serie de recomandări esențiale.

ADVERTISEMENT

De exemplu, trebuie să alegi o carne de porc cu puțină grăsime sau un amestec echilibrat de porc cu vită. Grăsimea este responsabilă pentru savoare și suculență.

În plus, să nu uiți niciodată să condimentezi bine carnea cu cimbru, foi de dafin, piper și boia, după bunul plac.

ADVERTISEMENT

De asemenea, orezul trebuie spălat în prealabil pentru a elimina excesul de amidon, iar ceapa trebuie călită până devine aurie și transparentă.

Când vine vorba de varza murată, alege frunze subțiri, fără nervuri groase, și spală-le bine dacă sunt prea sărate. La fel și în cazul frunzelor de viță, care trebuie opărite înainte de folosire.

Nu în ultimul rând, sarmalele trebuie gătite cu răbdare, la foc mic. Toarnă bulion sau suc de roșii pentru un plus de gust, și lăsați sarmalele să fiarbă încet, într-un vas acoperit.

ADVERTISEMENT