News

IGSU a închis 6 cluburi din țară. Nereguli majore privind securitatea la incendiu descoperite de inspectori

Inspectorii IGSU au efectuat o serie de controale la cluburi, discoteci și săli de evenimente din țară. În urma acțiunilor, 6 unități au fost închise. Nereguli majore descoperite.
20.11.2022 | 13:20
IGSU a inchis 6 cluburi din tara Nereguli majore privind securitatea la incendiu descoperite de inspectori
Verificări la cluburile din țară. Inspectorii IGSU au închis 6 unități. Sursa foto: IGSU / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă (IGSU) anunță că a efectuat verificări inopinate în mai multe locații destinate divertismentului. E vorba de cluburi, discoteci și săli de evenimente.

Verificări la cluburile din țară. Inspectorii IGSU au închis 6 unități

Conform comunicatului postat pe Facebook de IGSU, s-au efectuat controale în 301 de obiective care reunesc un număr mare de persoane.

ADVERTISEMENT

În urma acțiunii au fost constatate nereguli care au dus la amendarea mai multor operatori economici și la oprirea temporară a activității localurilor pentru ”încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori”.

IGSU anunță că aceste controale au avut loc în perioada 18 – 20 noiembrie, la operatori economici din toate judeţele ţării şi în municipiul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Pentru 6 dintre obiectivele verificate s-a decis suspendarea activității pentru două luni.

E vorba de un club din municipiul București, unul din municipiul Brașov, unul din municipiul Iași, unul din municipiul Baia Mare, unul din municipiul Deva și un altul din județul Bacău. A mai fost aplicată o amendă în valoare de 100.000 lei.

Amenzi de peste 1,5 milioane de lei date de inspectorii IGSU

IGSU mai anunță că verificările demarate la operatorul economic din Baia Mare au scos în evidență faptul că acesta funcționa fără a deține autorizația de securitate la incendiu.

ADVERTISEMENT

La alte două locații verificate, în Sibiu și în București, s-a constatat depășirea numărului de utilizatori, fără însă a fi atins pragul de 10% care să impună oprirea funcționării. Aici, s-au dat amenzi de 50.000 lei, respectiv 30.000 lei pentru nerespectarea cerințelor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu.

În plus la sancțiunile de mai sus, IGSU mai anunță constatarea a 766 neconformități în ceea ce privește securitatea la incendiu. S-au dat 387 de avertismente și 281 de amenzi, în valoare totală de 1.539.000 lei.

ADVERTISEMENT

”Pe timpul verificărilor, colegii noștri au identificat 46 de obiective care nu dețineau autorizația de securitate la incendiu sau alte încălcări care țin de exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare, a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, inclusiv nerespectarea interdicției privind fumatul în spații publice închise”, se mai arată în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT
Tags: