Stiri sportive

Prandelli: “Am abordat greşit partida”. Presa: “DEZASTRU!”

UPDATE 21:54 / Victoria contra Italiei a fost salutată şi de antrenorul Costa Ricăi, Jorge Luis Pinto, dar declaraţia de la final a acestuia e un indicator bun pentru starea de spirit pe care a...
20.06.2014 | 19:08
Prandelli Am abordat gresit partida Presa DEZASTRU

UPDATE 21:54 / Victoria contra Italiei a fost salutată şi de antrenorul Costa Ricăi, Jorge Luis Pinto, dar declaraţia de la final a acestuia e un indicator bun pentru starea de spirit pe care a creat-o în sînul naţionalei pe care o pregăteşte. “Am înfruntat o campioană mondială. Prandelli este un mare antrenor. Tocmai de aceea trebuie să le mulţumesc jucătorilor, că au aplicat tactica gîndită înainte. Ne-am pierdut capul în a doua repriză şi din acest motiv le-am dat mingea doar lor. Victoria este pentru suporteri, pentru prietenii mei şi pentru soţia mea. Sînt fericit, dar încă ne lipsesc nişte lucruri din joc. Ce e mai bun din noi încă nu a apărut“, a spus încrezător Pinto la finalu meciului cu Italia.

UPDATE 21:33 / Bryan Ruiz, căpitanul şi eroul naţionalei din Costa Rica, după ce a marcat golul victoriei în meciul cu Italia a oferit declaraţia Mondialului la finalul partidei cu “macaronarii”: “Noi am crezut în asta, am visat şi am luptat pentru ce am obţinut. La începutul competiţiei, nimeni nu ne dădea vreo şansă în <Grupa Morţii>, ne luaseră şansa. Acum, ei sînt morţi, noi sîntem în optimi! Vrem mai mult de-atît. Mulţi suporteri de-ai noştri au crezut în noi, alţii nu, dar le mulţumim tuturor că au crezut acum. Este incredibil să văd atîţia oameni din Costa Rica în Brazilia, oameni care acum sărbătoresc“.

UPDATE 21:20 / Cesare Prandelli, antrenorul Italiei, a încercat să-şi păstreze calmul după înfrîngerea suferită împotriva costaricanilor şi a comentat cît mai calm jocul. “Înfrîngerea a fost una meritată. Ei au fost mai agresivi decît noi, iar acum trebuie să ne jucăm calificare cu Uruguay. E nevoie să ne recuperăm corespunzător pentru ultimul joc. Am abordat greşit partida, am încercat să verticalizăm des şi am avut două ocazii cu Balotelli. Dacă am fi marcat, jocul ar fi fost diferit. Problema e că am fost destul de lenţi şi nu am recuperat cum ar trebui ca să avem mingea mai des. Superficiali? Nu ştiu, ar fi o mare greşeală ca cineva să fi tratat superficial meciul. Dar toţi au alergat foarte mult, au dat maximum. Nici cei proaspeţi nu au putut să aducă acel plus. Panică? Nu, nu prindem noi frica“, a spus Prandelli la conferinţa de presă.

“Gazzetta dello Sport” a ieşit cu un titlu agresiv pe ediţia online: “De această dată Italia a fost un dezastru”.

UPDATE 21:11 / Antonio Cassano, fotbalist introdus la pauză, dar care nu a adus niciun plus în jocul Italiei, a oferit prima declaraţie după meci: “Este important să ne recuperăm energia. Cu Uruguay vom face o mare partidă. Sînt convins că o vom face!“.

UPDATE 21:05 / FIFA a anunţat fotbalistul care a fost desemnat jucătorul meciului. Evident, alesul este Bryan Ruiz, marcatorul singurului gol al partidei.

________________________________________________________________________________________________

Min. 90+3: Incredibil! Meciul se termină, iar Costa Rica îşi asigură matematic calificarea. Italia şi Uruguay se bat în ultima etapă pentru calificarea în optimi, iar Anglia este şi matematic eliminată de la Mondial.

costa rica bucurie

Min. 90+1: Brenes trimite un şut cu efect de la peste 20 de metri, iar mingea ocoleşte centimetric bara din stînga lui Buffon. portarul Italiei era pe fază, totusi.

Min. 90: Arbitrul de rezervă arată 4 minute de prelungire.

Min. 84: Urena are o şansă bună, intră în careul italian, dar este blocat la 15 metri de Chiellini.

Min. 81: Ultima înlocuire pentru Costa Rica: iese căpitanul Ruiz, care-i aşează banderola pe braţ portarului Navas, şi intră Brenes.

Min. 74: A doua schimbare pentru costaricani: iese Campbell şi intră Urania, unul dintre marcatorii meciului cu Uruguay.

Min. 71: Cubero este avertizat pentru întîrzierea jocului.

Min. 69: Prandelli face ultima înlocuire: iese Marchisio şi intră Cerci.

Min. 69: Balotelli primeşte cartonaşul galben pentru un fault fără minge făcut asupra lui Diaz.

Min. 67: Prima schimbare şi pentru Costa Rica: iese Tejeda şi intră Cubero.

Min. 59: Buffon iese la 25 de metri de propria poartă pentru a respinge în ultima clipă din partea lui Campbell, cel care fusese lansat după un atac mai prelungit al italienilor.

Min. 56: A doua modificare la italieni: iese Candreva şi intră Insigne.

Min. 53: Pirlo execută o lovitură liberă de la peste 25 de metri, şutul său puternic este însă respins de Navas, care a fost atent.

Min. 51: Darmian şutează puternic din afara careului, dar şutul său este scos de sub bară în corner de Navas.

Min. 50: Cassano se demarcă bine, primeşte balonul în careu, dar şutul său este slab, iar Duarte blochează.

Min. 47: Arbitrul Osses o “comite” din nou: Balotelli este lovit peste picior în careu de Duarte, dar arbitrul nu vede. 

Min. 46: Începe a doua repriză! Cesare Prandelli joacă totul pe cartea atacului şi îl schimbă pe Motta, în locul căruia intră Cassano.

Min. 45: Chilianul Osses fluieră finalul primei reprize. Costa Rica a dominat şi, chiar dacă Italia a avut ocaziile sale, reprezentanta Concacaf merită să conducă la pauză.

Min. 44: GOOOL COSTA RICA!!! Diaz trimite o centrare de pe banda stîngă la colţul lung, acolo de unde Ruiz, scăpat din marcaj, loveşte balonul cu capul şi, din transversală, mingea cade în poarta lui Buffon. Costa Rica e pe cale să facă o nouă surpriză.

Loading the player…

Min. 43: Campbell este deschis foarte bine, atacantul care din vară se va întoarce la Arsenal pătrunde în careu, încadrat de Chiellini şi Barzagli, este faultat de primul, dar arbitrul nu fluieră penalty-ul care se impunea.

Loading the player…

Min. 40: Ruiz centrează bine în careu, Duarte are prim-planul, dar preferă să recentreze pe spate cu o lovitură de cap decît să încerce să atace poarta, dar ratează execuţia.

Min. 38: Ruiz, căpitanul costaricanilor, trimite un şut de la 25-27 de metri, dar execuţia mijlocaşului e slabă, iar Buffon reţine fără probleme.

Min. 35: Bolanos trimite un şut foarte bun de la distanţă, mingea prinde pămîntul chiar în faţa lui Buffon, dar Gigi al Italiei respinge sigur pe el în corner.

Min. 33: Balotelli primeşte o nouă pasă bună, de data aceasta chiar la 16 metri, perpendicular pe poartă, dar voleul atacantului ajunge în braţele lui Navas.

Min. 31: Abate recuperează, îi pasează “creierului” Pirlo care, mai departe, îl deschide excelent pe Mario Balotelli. Fotbalistul de culoare al Italiei e singur cu Navas, care iese în întîmpinare, însă, presat şi de doi apărători costaricani, atacantul trimite un lob care trece pe lîngă.

Loading the player…

Min. 27: Motta şutează în forţă de la 23 de metri, după o minge întoarsă de Balotelli, dar mijlocaşul ratează ţina de puţin.

Min. 25: Incredibil! Trecuţi fiind de jumătatea primei reprize, italienii au reuşit să le lase posesia costaricanilor în 55% din timp.

Min. 20: Costa Rica face un presing avansat, motiv pentru care Pirlo a ajuns să coboare chiar şi în propriul careu pe faza de construcţie pentru a porni acţiunile ofensive ale Italiei.

Min. 16: Bolanos execută un nou corner, o face foarte bine, dar Buffon iese excelent şi reuşeşte să respingă, deşi se afla într-o situaţie delicată.

Min. 9: Darmian se lansează într-o cursă pe banda stîngă, dar este blocat în ultimul moment de Gonzalez, care respinge în corner.

Min. 7: Borges trimite o lovitură de cap puţin pe lîngă profitînd de greşeala lui Buffon, care a ieşit greşit pe centrare la cornerul ce a precedat finalizarea costaricanului.

Min 5: Italienii nu presează, dar Pirlo este cel care dă tonul echipei în fiecare fază, fie că azzurrii se apară sau atacă.

Min. 1: A început partida.

____________________________________________________________________________________

Cele două echipe au intrat pe teren. 

UPDATE 18:14 / Cesare Prandelli foloseşte tactica 4-1-4-1, aceaşi aşezare fiind folosită şi de Pinto.

tacticiiiii

UPDATE 18:11 / Stadionul din Recife este pregătit pentru marele meci!

recifeee

UPDATE 18:04 / Au apărut echipele de start! Antrenorul Cesare Prandelli a făcut trei schimbări faţă de echipa care a cîştigat meciul cu Anglia, cea mai importantă fiind revenirea lui Buffon în poartă, în locul lui Sirigu.

italia corsta

Se întîlnesc învingătoarele din prima etapă şi „squadra azzurra” îşi va lua toate măsurile în faţa echipei care a realizat cea mai mare surpriză de pînă acum

Costa Rica a oferit şocul primei etape din faza grupelor, învingînd Uruguay cu 3-1, după un meci în care a reuşit să revină de la 0-1. De cealaltă parte, Italia a cîştigat războiul cu Anglia în „jungla” din Manaus, mai clar decît o arată scorul de 2-1. Italienii nu îşi permit să abordeze relaxaţi partida, pentru că au „precedentul” Uruguay, care şi-a dinamitat şansele de calificare încă de la primul meci, considerat cel mai simplu. Pe hîrtie, meciul pare unul uşor pentru Italia, care este mare favorită, mai ales că îşi asigură locul în optimi dacă va învinge selecţionata din Caraibe. „Squadra Azzura” a impresionat în meciul cu Anglia printr-un fotbal solid, coerent, cu foarte puţine greşeli. „Arhitectul” Italiei a fost din nou Andrea Pirlo, care a strălucit în debutul campionatului mondial şi care demonstrează că poate fi omul în stare să conducă Italia spre un nou titlu mondial, după cel din 2006. Este de aşteptat ca marii favoriţi să conducă „ostilităţile” de la un capăt la altul al partidei.

1,60 e cota pentru „1 solist”

Tags: