Fotbal international

Îi „fură” locul lui Dan Petrescu? Cosmin Contra, pe lista unui club din Anglia

06.02.2021 | 11:12
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a rămas fără echipă după ce a decis să renunțe la postul de la Dinamo, sătul de minciunile lui Pablo Cortacero. Acum, fostul selecționer este dorit de Sheffield Wednesday.

Gruparea din Championship este în căutarea unui nou manager, iar thailandezul Dejphon Chansiri, patronul lui Sheffield, are de ales un nume dintre cinci antrenori aflați pe lista scurtă.

ADVERTISEMENT

Alături de Cosmin Contra, mai candidează pentru acest rol Henk ten Cate, Pep Clotet, Paul Cook și Vladimir Ivic. Recent, s-a discutat și despre posibilitatea ca Dan Petrescu sau Laszlo Balint să meargă la Sheffield.

Cosmin Contra, pe lista lui Sheffield Wednesday

Câștigător al Cupei României, cu Petrolul Ploiești în 2013, și a Cupei Ligii, cu Dinamo în 2017, Cosmin Contra nu a reușit să obțină alte performanțe notabile în carieră, dar rămâne un nume care atrage.

ADVERTISEMENT

Cel puțin la nivel de zvonuri, există cluburi interesate de serviciile tehnicianului rămas fără job după ce a decis să părăsească postul de antrenor al lui Dinamo în urma conflictului cu „finanțatorul” Pablo Cortacero.

Sky Sports anunță că „Guriță” este dorit de unul dintre cluburile de legendă ale Angliei, Sheffield Wednesday. Formația din Championstip ar vrea, totuși, să aducă un manager interimar până în vară.

ADVERTISEMENT

Altfel, interesul pentru Contra apărut ca urmare a pontului dat de Erik Alonso, consilier al patronului Chansiri. Spaniolul nu se mai află, însă, în cele mai bune relații cu thailandezul, iar sugestia lui nu are șanse foarte bune să fie luată cu adevărat în calcul.

Cu toate acestea, sursa citată îl prezintă pe Contra ca pe unul dintre candidații interesanți pentru rolul de manager al lui Sheffield, deși pe listă este și olandezul Henk ten Cate, fost asistent de manager la Barcelona și Chelsea.

ADVERTISEMENT

Patronul lui Wednesday nu se grăbește să ia o decizie și merge, deocamdată, pe mâna interimarului Neil Thompson, aflat la echipă din decembrie. Sheffield Wednesday este pe locul 23 din 24 în Championship, la trei puncte în spatele primei poziții care asigură menținerea în eșalonul secund din Anglia.

ADVERTISEMENT