Fotbal international

Iker Casillas a suferit un atac de cord la antrenamente! A fost operat de urgenţă la spital! Primele cuvinte ale spaniolului

Autor: Razvan Nicolae | 01.05.2019 | 21:15
Iker Casillas a suferit un atac de cord la antrenamente

Iker Casillas a suferit un atac de cord la antrenamentele echipei FC Porto. Miercuri, portarul spaniol s-a simţit rău la şedinţa de pregătire, iar medicii au intervenit imediat şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde a fost operat. 

UPDATE, ora 21:00 / Presa din Spania a anunţat că Iker Casillas le-a trimis un mesaj prietenilor şi familie. “Sunt bine”, a scris portarul spaniol, conform AS, într-un SMS adresat apropiaţilor.


Iker Casillas a suferit un atac de cord la antrenamente. Este în afara oricărui pericol

La scurt timp după ce a ajuns la spitalul din Porto, medicii l-au stabilizat pe Iker Casillas. Doctorii i-au montat un cateter pentru a facilita circulaţia bună a sângelui. Conform presei din Portugalia, portarul de 37 de ani este în afara oricărui pericol. Cu 30 de minute înainte ca Iker Casillas să sufere un infarct miocardic, pe contul oficial de Twitter al clubului a fost postată o imagine de la antrenamente, în care apare fotbalistul spaniol.

Iker Casillas a jucat de-a lungul timpului pentru Real Madrid şi FC Porto. La formaţia din capitala Spaniei a petrecut 16 sezoane, fiind un produs al centrului de copii şi juniori a echipei blanco. Alături de Real, portarul de 37 de ani a câştigat 19 trofee, printre care se numără şi trei Ligi ale Campionilor. Din 2015, ibericul joacă pentru FC Porto.

Iker Casillas a suferit un atac de cord la antrenamente
Iker Casillas a suferit un atac de cord la antrenamente. Fotografia a fost făcută cu aproximativ 30 de minute înainte ca Iker să facă infarct

Ce este infarctul miocardic. Care sunt primele simptome

Atacul de cord mai este cunoscut şi sub numele de infract miocardic şi înseamnă întreruperea fluxului sangvin la nivelul unei porțiuni a inimii. Primele simpotome ale infarctului miocardic apar gradual, pe parcursul a câtorva minute.

Simptomele clasice ale atacului de cord sunt durerea bruscă de piept, aceasta răspândindu-se spre braţul stâng sau spre partea laterală a gâtului, dispnee, greţuri, vomă, palpitaţii, transpiraţii şi nelinişte.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!