Fotbal international

Iker Casillas și-a prelungit contractul cu Porto la 37 de ani! A devenit și ambasador al La Liga

19.03.2019 | 14:28
Iker Casillas sia prelungit contractul cu Porto la 37 de ani A devenit si ambasador al La Liga

Iker Casillas și-a prelungit contractul cu Porto pentru alte două sezoane, deși acum a ajuns la vârsta de 37 de ani! Cel supranumit San Iker pentru numeroasele și eficientele sale intervenții între buturile lui Real Madrid, ale naționalei Spaniei și din 2015 ale lui FC Porto, este foarte iubit la Porto de suporterii dragonilor, care îl consideră un adevărat exemplu de profesionism.

Iker Casillas continuă cu Porto încă doi ani, până va face 40 de ani

Casillasa anunțat că a luat această decizie din două motive. Primul pentru că a simțit afecțiunea fanilor lui Porto nu numai pentru el, ci și pentru familia sa și al doilea pentru că a vrut să împlinească vorbele președintelui clubului lusitan, Nuno da Costa. Acesta l-a chemat pe Casillas în birou și i-a adresat o rugăminte pe care acum jucătorul vrea să o împlinească.

Într-o zi președintele m-a chemat la el în birou, pentru că vrea să îmi spună ceva. M-am dus și mi-a spus direct: “Nu vreau să mai continui pentru un alt an, vreau să stai aici până vie face 40 de ani. Am rămas puțin surprins, dar e adevărat că pe baza acestui gest și a naturaleții cu care a făcut-o mi-a demonstrat clar dorința lui ca eu să rămân, să continui acest proiect și am spus da fără să mă mai gândesc măcar o clipă.

Iker Casillas este din 2015 la FC Porto
Iker Casillas este din 2015 la FC Porto

Casillas a avut un conflict teribil cu Jose Mourinho la Real Madrid

Însă vreau să fiu cinstit și să spun că dacă voi simți vreun moment că nu voi mai putea să dau sută la sută pentru echipă eu singur voi spune stop, pentru că nu vreau să creez o problemă prin faptul că stau fără a mai putea fi de folos, la parametrii de dinainte. Sunt profund recunoscător președintelui lui Porto și orașului, care ne-a făcut să ne simțim extraordinar de bine.”

Totodată, deși este încă în activitate, Iker Casillasa zburat la Madrid, unde a fost numit ambasador al La Liga, primul jucător activ care împlinește această misiune. Casillas a fost mereu un exemplu de pregătire și viață sportivă, doar excentricul antrenor Jose Mourinho a reușit să intre în 2013 într-un conflict imens cu portarul care era la Real Madrid.