ADVERTISEMENT
Fotbal international

Iker Casillas se retrage din fotbal! Anunţul oficial al spaniolului: “O cale şi o destinaţie de vis”

Autor: Gabriela Gheorghe | 04.08.2020 | 17:28
Iker Casillas se retrage din fotbal! Anunţul oficial al spaniolului:
Iker Casillas se retrage din fotbal! Anunţul oficial al spaniolului: "O cale şi o destinaţie de vis"

Iker Casillas, fotbalist care a jucat ultima dată la FC Porto, a spus că se va retrage la vârsta de 39 de ani, la mai bine de un an de când nu a mai jucat.

ADVERTISEMENT

”Importantă este calea pe care o urmezi și oamenii care te însoțesc, nu destinația către care te îndrepți. Deoarece, cu muncă și efort, vine de la sine și cred că pot spune, fără  ezitare, că au fost o cale și o destinație de vis”, a postat spaniolul pe Twitter.

Casillas a făcut un atac de cord în 2019, când se afla la un antrenament și nu a mai evoluat în niciun meci oficial de mai bine de un an. FC Porto l-a pus pe spaniol în personalul său tehnic și l-a păstrat și ca fotbalist chiar dacă el nu a mai intrat pe teren.

ADVERTISEMENT

Palmaresul lui Iker Casillas

În urmă cu mai multe luni, președintele echipei din Portugalia, Jorge Nuno Pinto da Costa, a spus că Iker se va retrage și va încerca să devină președintele Federației Spaniole de Fotbal. Spaniolul nu a mai candidat din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat omenirea.

Iker Casillas a ajuns la FC Porto în urmă cu cinci ani după ce a evoluat foarte mult timp pentru Real Madrid. 725 de apariții are spaniolul în tricoul madrilenilor în toate competițiile. El a reușit să câștige cu Real campionatul Spaniei de cinci ori, Cupa de două ori, Supercupa Spaniei de patru ori, Liga Campionilor de trei ori, Supercupa Europei de două ori, Cupa Mondială a cluburilor o dată și Cupa Intercontinentală de două ori.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a evoluat pentru portughezi în 156 de jocuri și a devenit campion în 2018 și 2020. De asemenea,  s-a impus în Cupa Portugaliei în acest an chiar dacă nu a jucat în această stagiune.

Cu naționala Spaniei, Iker a reușit să câștige Cupa Mondială în 2010 și Campionatul European în 2008 și 2012. 167 de meciuri a bifat spaniolul la națională și este al doilea la capitolul prezențe după Sergio Ramos (170).

ADVERTISEMENT

Lui Iker i-au dat lacrimile când s-a despărțit de Real Madrid

Casillas a încercat să revină pe teren după ce a suferit un atac de cord însă nu a reușit. Real Madrid i-a transmis un mesaj pe site-ul clubului.

Spaniolul a plâns la despărțirea de Real Madrid: ”Astăzi am venit pe acest stadion, această arenă grozavă, ca să-mi iau rămas bun de la toți. În special de la toți fanii lui Real Madrid”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!