ADVERTISEMENT
Fotbal international

Iker Casillas vrea să fie șef. Va candida la președinția Federației Spaniole de Fotbal

Autor: Sorin Dumitrescu | 11.06.2020 | 16:54
Iker Casillas vrea să fie șef. Va candida la președinția Federației Spaniole de Fotbal
Iker Casillas și-a ales noul drum în fotbal după retragere. Fostul portar al Spaniei și al lui Real Madrid va candida la președinția federației. Foto: Marca.es

Iker Casillas este un nume foarte respectat în fotbalul spaniol. Fostul portar al Spaniei, al lui Real Madrid și în ultimii ani al lui FC Porto a decis să iasă din scenă la vârsta de 39 de ani, împliniți recent, pe 20 mai.

ADVERTISEMENT

Iker Casillas, candidat la fotoliul de președinte al Federației spaniole

Iker Casillas a trecut printr-un moment foarte greu, suferind un infarct în urmă cu ceva mai bine de un an, din fericire reușind să își revină, după care soția sa, o foarte cunoscută jurnalistă sportivă TV, Sara Carbonaro, a fost depistată cu cancer.

Iker Casillas nu va abandona însă fotbalul, cel care i-a oferit totul în această viață, de la faimă la împlinire profesională și evident câștiguri materiale substanțiale. El și-a ales noul drum în fotbal după retragere și acesta este de a încerca să devină președintele Federației spaniole, post ocupat în prezent de Luis Rubiales.

ADVERTISEMENT

Alegerile pot avea loc pe 17 august sau pe 17 septembrie

Data alegerilor federale poate fi 17 august sau 17 septembrie, în funcție de OK-ul pe care trebuie să îl dea ministrul Sportului, iar pentru candidați depunerea dosarelor este 4 august sau 4 septembrie.

Iker Casillas, deși vine direct din iarbă, fără a mai fi îndeplinit până acum cea mai mică funcție administrativă, este considerat singurul rival important pentru actualul președinte.

ADVERTISEMENT

A fost căpitanul Spaniei la toate titlurile importante

Fostul portar spune că dacă va fi ales va reforma cu siguranță Federația spaniolă, adaptând-o la necesitățile și conceptele fotbalului modern.

În 2008, el a fost căpitanul echipei naționale a Spaniei care a câștigat primul Campionat European din ultimii 44 de ani, a fost căpitan al echipei Spaniei care în 2010 a câștigat primul Campionat Mondial, iar în 2012 a reușit să câștige din nou Campionatul European de Fotbal.

ADVERTISEMENT

În top, alături de Franz Beckenbauer și Didier Deschamps

Considerat a fi unul din cei mai buni portari din toate timpurile, Casillas a fost nominalizat la premiul Fotbalistul European al Anului în 2008, clasându-se pe locul 4. La sfârșitul anului 2012, el a fost inclus în UEFA Team of the Year pentru a 6-a oară consecutiv.

Pe 19 octombrie 2010, Casillas a devenit portarul cu cele mai multe apariții din toate timpurile în UEFA Champions League, iar în noiembrie 2011, el a devenit jucătorul cu cele mai multe selecții la echipa națională de fotbal a Spaniei. Iker Casillas este unul din cei trei jucători din istoria fotbalului care au reușit să câștige Campionatul European de Fotbal, Campionatul Mondial de Fotbal și Liga Campionilor UEFA, ceilalți doi fiind Franz Beckenbauer și Didier Deschamps.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!