Fotbal international

Iker Casillas vrea să fie șef. Va candida la președinția Federației Spaniole de Fotbal

11.06.2020 | 16:54
Iker Casillas vrea sa fie sef Va candida la presedintia Federatiei Spaniole de Fotbal
ADVERTISEMENT

Iker Casillas este un nume foarte respectat în fotbalul spaniol. Fostul portar al Spaniei, al lui Real Madrid și în ultimii ani al lui FC Porto a decis să iasă din scenă la vârsta de 39 de ani, împliniți recent, pe 20 mai.

Iker Casillas, candidat la fotoliul de președinte al Federației spaniole

Iker Casillas a trecut printr-un moment foarte greu, suferind un infarct în urmă cu ceva mai bine de un an, din fericire reușind să își revină, după care soția sa, o foarte cunoscută jurnalistă sportivă TV, Sara Carbonaro, a fost depistată cu cancer.

ADVERTISEMENT

Iker Casillas nu va abandona însă fotbalul, cel care i-a oferit totul în această viață, de la faimă la împlinire profesională și evident câștiguri materiale substanțiale. El și-a ales noul drum în fotbal după retragere și acesta este de a încerca să devină președintele Federației spaniole, post ocupat în prezent de Luis Rubiales.

Alegerile pot avea loc pe 17 august sau pe 17 septembrie

Data alegerilor federale poate fi 17 august sau 17 septembrie, în funcție de OK-ul pe care trebuie să îl dea ministrul Sportului, iar pentru candidați depunerea dosarelor este 4 august sau 4 septembrie.

ADVERTISEMENT

Iker Casillas, deși vine direct din iarbă, fără a mai fi îndeplinit până acum cea mai mică funcție administrativă, este considerat singurul rival important pentru actualul președinte.

A fost căpitanul Spaniei la toate titlurile importante

Fostul portar spune că dacă va fi ales va reforma cu siguranță Federația spaniolă, adaptând-o la necesitățile și conceptele fotbalului modern.

ADVERTISEMENT

În 2008, el a fost căpitanul echipei naționale a Spaniei care a câștigat primul Campionat European din ultimii 44 de ani, a fost căpitan al echipei Spaniei care în 2010 a câștigat primul Campionat Mondial, iar în 2012 a reușit să câștige din nou Campionatul European de Fotbal.

În top, alături de Franz Beckenbauer și Didier Deschamps

Considerat a fi unul din cei mai buni portari din toate timpurile, Casillas a fost nominalizat la premiul Fotbalistul European al Anului în 2008, clasându-se pe locul 4. La sfârșitul anului 2012, el a fost inclus în UEFA Team of the Year pentru a 6-a oară consecutiv.

ADVERTISEMENT

Pe 19 octombrie 2010, Casillas a devenit portarul cu cele mai multe apariții din toate timpurile în UEFA Champions League, iar în noiembrie 2011, el a devenit jucătorul cu cele mai multe selecții la echipa națională de fotbal a Spaniei. Iker Casillas este unul din cei trei jucători din istoria fotbalului care au reușit să câștige Campionatul European de Fotbal, Campionatul Mondial de Fotbal și Liga Campionilor UEFA, ceilalți doi fiind Franz Beckenbauer și Didier Deschamps.

ADVERTISEMENT